Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECALa plaça del Portal de Cullera s'optimitza

La plaça del Portal de Cullera s’optimitza

Augmentarà la seguretat i l’accessibilitat

Entre les diverses obres que s’estan duent a terme durant les últimes setmanes al municipi s’hi troba la que afeca a la placeta del Portal de Cullera, popularment coneguda com a placeta dels Porcs. L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Urbanisme, està realitzant les obres de remodelació d’este espai, que havia perdut la seua utilitat en mancar d’accessibilitat i trobar-se en un estat deteriorat.

El regidor d’Urbanisme, Fernando Franco, va assenyalar que “a l’inici de la legislatura, vam haver de realitzar ja una actuació en esta plaça en presentar llambordes soltes i zones del paviment alçat pel creixement dels arbres. Vam considerar que era necessari renovar-la íntegrament al ser un lloc en el qual conflueixen diàriament molts veïns, especialment persones majors, per a fer-la totalment accessible eliminant els perills de caigudes, etc., que poguera causar a la ciutadania”.

La coneguda com a placeta dels Porcs o dels Porquets. AJ. DE SUECA

Els materials nobles que s’estan utilitzant en els treballs van ser triats concorde a l’entorn de la plaça. A més d’una àrea de descans, la placeta comptarà també amb una zona de jocs per als més menuts. “Esperem que el resultat siga del grat de la ciutadania, ja que feia molt de temps que no s’invertia en este tipus de places i considerem que era necessari renovar-les”, en paraules de Franco

Les obres, amb un pressupost de 180.000 euros, s’estima que estiguen finalitzades en 4 mesos és a dir, en abril. L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va assenyalar també que, amb la remodelació, la plaça augmentarà la seua superfície per als vianants incorporant la zona per la qual podien circular els vehicles. “La nostra intenció és dignificar i actualitzar estes places que coneixem tota la vida igual, en les quals feia moltíssims anys que no s’invertia. En este cas, parlem d’una plaça per la qual creua diàriament moltíssima gent i que precisava d’una actuació integral. Com a Ajuntament, tenim eixa obligació respecte a totes les infraestructures de caràcter públic. Tot això per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i la seua seguretat”.

Vázquez va explicar que es tracta d’una obra prevista des de l’inici de la legislatura i que es va veure afectada, com moltes altres, en els seus terminis d’execució, per la pandèmia. “La nostra pretensió és actualitzar esta plaça i optimitzar el seu ús, a l’igual que estem fent amb la plaça de Sant Domènec, perquè la ciutadania puga gaudir-la plenament”.

Més llegits