Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciAltres notíciesLa II Trobada de Comunicació de Proximitat posa en valor l’ecosistema mediàtic...

La II Trobada de Comunicació de Proximitat posa en valor l’ecosistema mediàtic local i comarcal 

L’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, on s’hi troba Suheca.com i la revista Estil, va tindre un paper molt actiu

La II Trobada de Comunicació de Proximitat, organitzada des de la Direcció General de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana i per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), va tornar a reunir prop de quaranta professionals de la comunicació, en una segona edició que va estrenar un nou format: un programa de ràdio en directe que es va fer des del Palau de Comunicacions de València i que va poder ser vist pel públic a través de les plataformes de la FVMP i de la XEMV.

L’antic edifici de Correus de València va acollir la jornada.

Celebrada el passat dissabte 5 de novembre, va comptar amb col·laboració activa de l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana -de la qual forma part Suheca.com i la revista Estil- i de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV), deixant palesa la suma de sinergies entre capçaleres i ràdios locals i la voluntat d’esdevenir un fòrum on compartir experiències i nous reptes en matèria de comunicació, posant especial atenció en el paper rellevant dels mitjans de locals “com a autèntics promotors de la participació ciutadana i garants de la democràcia informativa”, segons Rubén Alfaro, president de la FVMP.

Antoni Such, director general d’Administració Local, va subratllar una de les principals característiques del periodisme local: la proximitat amb la gent: “Un periodisme de carrer que es fa possible gràcies a la màgia de les emissores locals, un ecosistema informatiu a protegir”.

Per part seua, José María Vidal, president del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, ha anunciat el compromís de l’entitat que dirigeix “per donar llum verda a nous projectes d’emissores locals en dates pròximes”.

Al seu torn, el director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, va destacar la clara aposta del Govern autonòmic per impulsar fòrums on s’analitzen idees i propostes per consolidar el sector. “Cal reforçar el periodisme de proximitat en els temps de confusió que genera la informació digital. La gent vol saber què passa a prop de casa seua”, va subratllar.

Opinions de primera

Directors i editors dels diaris de proximitat del País Valencià representats a l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana van prendre part en les diferents taules temàtiques que s’havien programat així com en un torn de ‘micro rodat’ on van parlar de les experiències i del moment que viu el sector. Tots destacaren el paper de formació que estos mitjans han tingut per al planter de grans comunicadors, que han trobat en estes publicacions locals el seu punt d’inici de carrera.

Més llegits