IniciSUECALa Guàrdia Civil deté als autors de l’incendi d’un habitatge de Sueca

La Guàrdia Civil deté als autors de l’incendi d’un habitatge de Sueca

Els dos habitatges confrontants van haver de ser evacuats per a garantir la seguretat dels seus habitants, així com tots els vehicles del carrer

La Guàrdia Civil va detindre als autors de l’incendi d’un habitatge que va provocar l’evacuació dels quatre habitants dels domicilis pròxims. L’operació es va iniciar després dels fets ocorreguts el mes de maig passat, quan quatre individus van calar foc a un habitatge situat en el municipi suecà. Per a la comissió, els autors van utilitzar un accelerant (gasolina), havent de procedir al desallotjament dels dos habitatges confrontants, per precaució (en total van ser desallotjades quatre persones). També es va procedir a l’evacuació precipitada de la totalitat dels vehicles estacionats en el carrer, amb la finalitat de facilitar l’accés a dotació de bombers per a la seua extinció.

Els autors, segons manifestaren els testimonis, van utilitzar algun tipus de tela per a cobrir la placa de matrícula en el moment de cometre el fet delictiu, amb la finalitat de dificultar la seua identificació. Per este motiu, el seguiment del vehicle fet servir en el visionat de les càmeres de seguretat va ser laboriós.

Els agents de la Guàrdia Civil van obrir una via de recerca amb relació al vehicle identificat, prenent-se diferents manifestacions a persones relacionades amb el mateix i regirant diferents bases de dades, tant policials com d’empreses dedicades a la compravenda de vehicles, fins a localitzar a l’actual propietari, sent este un dels autors.

Operació complexa

L’operació va plantejar una gran complexitat per a obtenir el rastreig de les transmissions del vehicle entre els diferents propietaris, en haver-se transmés este cotxe entre cinc persones diferents, situades en les localitats de Paterna, Manises i Xàtiva. A més, les diferents compravendes van ser realitzades mitjançant contracte privat i sense cap notificació de les mateixes a la prefectura provincial de trànsit i amb contractes emplenats de manera irregular, amb dades incompletes.

Tres persones han estat detingudes per estos fets, homes de 28, 30 i 43 anys, en les localitats d’Alberic, Castelló i Sueca; i una altra persona, home de 23 anys, està sent investigada. Se’ls atribueix un delicte d’incendi. Les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Sueca.

Més llegits