IniciAltres notíciesLa Generalitat i l'Associació de Premsa Comarcal Valenciana impulsen els mitjans de...

La Generalitat i l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana impulsen els mitjans de comunicació de proximitat

Les activitats previstes a través del conveni compten amb un finançament de 12.000 euros

La Generalitat, a través de Presidència, ha subscrit un conveni de col·laboració amb l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana (APCV) per a la realització d’activitats d’interés comú amb l’objectiu de promoure i posar en valor la professió periodística.

La signatura del conveni s’ha realitzat este dilluns 27 de març per part del director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, i el president de l’Associació de Premsa Comarcal, Santiago Sanchis. Les activitats previstes a través del conveni, centrades en donar projecció als mitjans de comunicació de proximitat, compten un finançament de 12.000 euros.

Rostoll i Sanchis, en el Palau de la Generalitat. GVA

El director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, ha destacat que és la primera vegada que la Generalitat aconsegueix un acord de promoció i defensa de les principals capçaleres comarcals i ha expressat la voluntat del Consell d’estendre la col·laboració per als pròxims anys.

En este sentit, Rostoll ha recalcat que l’acord permet a la Generalitat “tenir una relació directa” amb els mitjans de comunicació de proximitat, que “exerceixen un paper vertebrador del territori en la comunicació”, i permeten a la ciutadania conéixer el que passa en el seu àmbit més pròxim.

Per part seua, el president de l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis, ha assegurat que el conveni ofereix a l’Associació un “marc d’actuació” per a desenvolupar els seus objectius, i li permet “visibilitzar-se i tenir una projecció” en crear activitats en defensa i promoció de la comunicació “més pròxima”.

L’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, integrada per 12 mitjans de comunicació de les comarques de Castelló, València i Alacant, segons queda recollit en el conveni, organitzarà i coordinarà dues jornades en Dénia i Ontinyent d’assistència gratuïta sobre tema d’actualitat que són tractats diàriament pels mitjans comarcals.

En concret, la jornada prevista a Dénia, que es realitzarà demà dimarts 28 de març, està relacionada amb la labor que exerceixen les empreses compromeses amb el territori, mentre que la que se celebrarà a Ontinyent, prevista per als mesos de setembre i octubre, versarà sobre l’impacte de les festes emblemàtiques de les comarques de la Comunitat Valenciana.

Més llegits