IniciSUECALa Casa de la Cultura generarà la seua pròpia energia elèctrica

La Casa de la Cultura generarà la seua pròpia energia elèctrica

L’Ajuntament ha instal·lat un sistema solar fotovoltaic per al seu autoconsum que ha suposat una inversió de 18.997 euros

L’edifici de la Casa de la Cultura compta des d’ara amb un nou sistema solar fotovoltaic per al seu autoconsum d’energia elèctrica. En concret, des de l’Ajuntament s’ha instal·lat un sistema de generació d’energia elèctrica mitjançant la utilització de panells solars fotovoltaics en règim d’autoconsum a fi d’aconseguir, no sols un estalvi considerable en la facturació, sinó també una reducció d’emissions contaminants.

Els panells captadors fotovoltaics del sistema generador s’han instal·lat en la coberta plana de l’edifici de la Casa de la Cultura. En total, s’han col·locat 44 plaques solars, de 455 Watt pico (Wp) cada unitat, les quals proporcionaran una potència de 20,02 kWp, suficient per a l’autoproveïment de tota la instal·lació, segons els tècnics. Per a este projecte, l’Ajuntament de Sueca ha realitzat una inversió de 18.977,64 euros i ha comptant, a més, amb l’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) mitjançant el finançament sense cost del 100% de la inversió i la subvenció del 50% de les quotes a pagar.

Amb la posada en marxa de la instal·lació, s’espera un estalvi energètic aproximat de 30 MWh, que representa un estalvi en emissions de CO₂ de 15300 kg.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, va obrir la convocatòria d’ajudes destinada a les entitats locals per a donar suport als projectes d’instal·lació d’autoconsum la generació d’energia elèctrica mitjançant energies solar en els municipis  el passat 11 d’abril. Esta línia d’ajudes està dotada amb un pressupost de 3 milions d’euros i el termini per a presentar sol·licituds es prolongarà fins al pròxim 12 de maig.

En les bases consta que la convocatòria donarà suport a la totalitat del cost del projecte ja que la fórmula d’ajuda reembossable, ara es complementa amb una subvenció a fons perdut del 50% del cost del projecte, “la qual cosa ajuda enormement al fet que els ajuntaments puguen desenvolupar aquest tipus d’instal·lacions”.

Així doncs, la conselleria d’Economia Sostenible, a través d’Ivace Energia, sufragarà el 100% del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut (el 50% del projecte) i un préstec a interés 0 (el 50% restant del projecte).

Més projectes

El pressupost màxim que Energia recolzarà per projecte ascendeix a 100.000 euros i fins a un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

En este sentit, l’Ajuntament de Sueca tindria marge per a presentar més projectes que podrien executar-se beneficiant-se d’estes ajudes.

El termini d’amortització és de 96 mesos i les quotes d’amortització seran semestrals, és a dir, 16 quotes d’amortització. No obstant això, les 8 últimes quotes no seran girades al beneficiari en compensar-se amb la subvenció a fons perdut.

Més llegits