IniciEl PerellóJosé Codoñer i Jordi Sanjaime són nomenats alcaldes de les ELM

José Codoñer i Jordi Sanjaime són nomenats alcaldes de les ELM

El Perelló torna a tindre a un independent com a president de Junta Veïnal mentre que el Mareny confia per cinquena vegada en el socialista

Les Entitats Locals Menors (ELM) van nomenar, el passat dimarts 27 de juny, els seus respectius alcaldes. Les dos poblacions van celebrar els plens de constitució de les noves juntes veïnals que servien per a confimar als seus presidents: José Codoñer i Jordi Sanjaime, que van alçar les seues respectives vares. El primer en fer-ho va ser el marenyer Jordi Sanjaime (PSOE), que va guanyar per cinquena vegada consecutiva les eleccions municipals el passat 28 de maig. En el Mareny de Barraquetes governaran els socialistes després d’aconseguir tres dels cinc vocals. Amb Jordi Sanjaime tornaran a estar Marisa Carbó i Iván Peruga. En l’oposició queden els dos vocals de Més Mareny, formació que es va queixar en les xarxes socials per no poder haver tingut l’oportunitat “de poder dir res en el ple. No obstant, només tinguem ocasió de parlar a altra convocatòria reiterarem aquelles coses que trobem més importants”, van indicar en un comunicat. La formació d’independents marenyera també va criticar que es fera este acte en un horari al qual no podia assistir la seua portaveu, Neus Beltrán. “Preguem que l’horari de les properes sessions plenàries siga consensuat, ja que en un Ajuntament de tant sols cinc regidors no és tan difícil poder arribar a un acord en este sentit”, van argumentar.

Codoñer alça la vara

Ja a la vesprada, El Perelló celebrava el seu acte oficial que servia per a que, després de molts anys, un independent tornara a convertir-se en alcalde de la població. José Codoñer (L’Alternativa) alçava la vara al saló de plens perelloner amb la presència multitudinària dels seus simpatitzants, qui van aplaudir amb vehemència cadascuna de les intervencions feta pel nou president de Junta Veïnal. 

En la seua primera intervenció, el nou alcalde va destacar que “la nova realitat política municipal porta missatges que no hem d’oblidar, l’alta participació i els resultats són un reflex de la necessitat de canvi”, i va anticipar “una nova manera de gestionar, basada en el diàleg, la transparència i la participació veïnal”.

El nou alcalde va afirmar que la ciutadania “espera del seu alcalde i el seu equip de govern més fets que paraules, més solucions que conflictes”, i va donar la mà a l’oposició del Partit Popular “per a treballar tots junts per a construir un Perelló millor”. També va tindre un record per al naixement del seu partit, l’Alternativa El Perelló, sorgit fa a penes quatre anys, i per a “un altre partit veïnal i independent que va governar este ajuntament i que gràcies a ells El Perelló va néixer com a entitat local menor, l’IPM, vaja des d’ací el meu agraïment i el de tot el meu equip a tots els veïns i veïnes que van formar part d’aquella iniciativa perquè sense el seu treball no estaríem ací”, segons José Codoñer.

Amb ell estaran en l’equip de govern Núria Estornell, Òscar Torrado, Clara López i Joaquín Collado.

Més llegits