IniciSUECAJesús Moya i Manuel Martí, guanyadors del Concurs de Paelles Amateur

Jesús Moya i Manuel Martí, guanyadors del Concurs de Paelles Amateur

Sueca celebra amb gran èxit esta primera edició en la qual han participat 38 parelles

La paella cuinada per Jesús Moya Alberola i Manuel Martí Climent ha resultat la guanyadora del primer premi del I Concurs de Paelles Amateur organitzat per l’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Turisme i la responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El parc de l’Estació ha acollit este esdeveniment gastronòmic, que ha comptat amb un gran èxit de participació i de públic assistent, i que té per objectiu posar en valor la tradició i la cultura al voltant del nostre plat més internacional per part de la ciutadania de Sueca.

“La celebració d’este concurs amateur era una idea que hem volgut posar en marxa des de l’inici de la legislatura. Personalment, he insistit molt perquè la gent em transmetia el seu interés perquè es fera, ja que en el Concurs Internacional només poden ser mers espectadors i tenien ganes de poder demostrar també els seus excel·lents dotes culinàries. I hui era el dia de concedir tot el protagonisme a eixes persones que són uns campions autèntics de les paelles que es fan tots els diumenges a les cases, en les casetes de camp, etc.”, ha explicat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit aconseguit en una iniciativa que busca també “potenciar encara més el nostre plat com a capital mundial de l’arròs i capital mundial de la paella valenciana que som”. 

El segon premi ha sigut per a la paella cuinada per Jesús Grau Campins i Cecilia Vázquez García; mentre que el tercer, per a la cuinada per Antonio Cosin Faubel i Noelia Llopis Torneo. El premi especial per a la paella cuinada per concursants majors de 65 anys ha sigut per a Pepe Micó Cambra i Pepe Segarra Carbonell. El jurat ha estat format per: Adolfo Cuquerella, coordinador gastronòmic del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca; Binhui Jian, guanyador del segon premi en l’última edició del certamen internacional; Mohamed Houd, en representació del Gremi d’Hostaleria de Sueca i platges; Luis Ripoll, en representació del Moto Club Sueca; i Raúl Sancho, en representació de la SD Sueca. 

Quant als premis, els guanyadors han aconseguit targetes regal per a utilitzar en els comerços adherits a la II Campanya ‘A Sueca compra + per -‘ i als associats al Gremi d’Hostaleria de Sueca i Platges, per un import de 1.000 euros, per al primer; 700, per al segon; 400 euros, per al tercer; i 700 euros, per al premi especial als majors de 65 anys. A més, el guanyador del primer premi, formarà part del jurat de la 62 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el 10 de setembre. “Estic molt contenta de veure l’acceptació que ha tingut este concurs; de veure a la gent tan participativa i passant-s’ho tan bé, tant els que han cuinat una paella, que són tots uns autèntics professionals, com les persones que han vingut a gaudir del concurs i de degustar les paelles després. I d’això es tracta, que la gent gaudisca d’un dia de festa com el que estem tenint”, ha assenyalat la regidora de Turisme i responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana, Manoli Egea

Centenars de persones han acudit a visitar els estands de les 38 paelles participants, gaudint del bon temps que ha acompanyat tot el matí. Posteriorment, els assistents han pogut degustar una ració de les paelles del concurs al preu simbòlic d’1 euro. Tots els diners recaptats es destinaran íntegrament a l’associació ‘A passar-ho bé!’.

Més llegits