Dimarts, 4 octubre, 2022
IniciCulturaHumor i contingut social marquen l'inici de la 32a edició del MIM

Humor i contingut social marquen l’inici de la 32a edició del MIM

La Mostra obri este dimecres 14 de setembre amb dos estrenes absolutes de professionals valencians

Este dimecres arranca la 32a edició del MIM de Sueca sota el lema La pell parla, una proposta que deixarà constància de les millors propostes de teatre gestual del panorama nacional i internacional. El MIM començarà amb la classe magistral Escriure amb les imatges, a càrrec de Jokin Oregi, autor i director teatral, que reflexionarà sobre el procés de creació de l’espectacle AMA, que s’estrena este mateix dimecres. Primer espectacle dirigit a públic adult de la companyia Marie de Jongh i on fa ús de la màscara zero, màscara desprotegida de tot tret que la humanitze, per a gestar una narrativa que evidencia l’oníric.

Estes primeres jornades, el MIM ens proposa una programació variada, carregada de contingut social i humà, però també de propostes d’humor. Sempre amb la idea de connectar a l’espectador amb totes les sensacions que s’experimenten a través de la pell. Però a més, ens sorprén amb dos estrenes absolutes en el seu primer dia, que són també dos debuts en primícia de professionals valencians. D’una banda, Aforismats, espectacle produït per l’Institut Valencià de Cultura en el qual els aforismes de Joan Fuster prendran el paper protagonista i s’entremesclen amb música electrònica i dansa urbana. D’altra banda, Zoociedad, de la companyia La pota esquerra, una exhibició d’humor gestual que ens mostrarà en clau de comèdia apunts dels comportaments i actituds de la quotidianitat de les netejadores d’un hotel.

Al costat de les estrenes absolutes d’esta edició, en estes primeres jornades el públic podrà assistir als Madeleines de Pouple, un treball físic de la companyia Kadavresky, que presenta una aposta per trobar l’equilibri entre el circ, el tango sobre esquís i la música en viu, entre els riures i la poesia. En la línia de l’humor també trobem l’espectacle Ohlimipiadas, de la companyia La Sincro, homenatge a la dona esportista a través de la comèdia física i el circ. Una altra proposta, però en esta ocasió totalment oposada, és Gap of 42, un treball delicat i un dels grans espectacles dels pròxims dies amb una proposta contemporània sobre la diferència de 42 cm i 42 kg. I com última funció dels dos primers dies veurem Calor, de Jean Philippe Kikolas, un espectacle íntim amb una gran càrrega poètica que des de l’humor i la reflexió ens parla de la migració.

L’expectació i la bona acollida ha provocat que algunes funcions tinguen les entrades esgotades a través de la venda en línia, però quan s’òbriga taquilla podran aconseguir-se les entrades del mateix dia de la funció, ja que allí hi haurà algunes disponibles. Cal recordar que la taquilla està situada en el Centre Municipal Bernat i Baldoví a partir de les 17:00 h i també en el Poliesportiu Cobert, on estaran disponibles fins a una hora abans de cada espectacle.

Més llegits