Dimarts, 4 octubre, 2022
IniciCulturaEl Mim posa en valor el patrimoni del municipi amb la incorporació...

El Mim posa en valor el patrimoni del municipi amb la incorporació de nous espais

La mostra de teatre gestual, que se celebra del 14 al 18 de setembre, farà una aposta per la convivència entre comerços

Este dimecres 14 de setembre arranca a Sueca la Mostra Internacional de MIM, un festival que des de fa 32 edicions converteix la ciutat en l’escenari de teatre gestual més gran del país.

La direcció ha proposat enguany algunes novetats i una aposta per la convivència i posada en valor del territori amb nous escenaris. Enguany seran 9 els punts d’exhibició entre els quals estan els habituals com la plaça de l’Ajuntament, el Centre Cultural Bernat i Baldoví, l’Espai Joan Fuster o el Poliesportiu Cobert, però a més i com a novetat, se sumen nous espais amb la intenció d’aproximar al públic algunes de les noves ubicacions més representatives del patrimoni suecà.

És per això que es recupera la plaça de Sant Pere com a espai d’exhibició. Un espai 100% públic, “perquè el MIM també és carrer”, indicaren des de l’organització. Un lloc que suposarà una convergència d’interaccions i acollirà les activitats del festival sense interferir amb els negocis locals i que pot, per les seues dimensions, acollir un major nombre d’espectadors. 

Un altre espai nou és el pàrquing municipal de la Ronda del País Valencià i que serà l’espai on el dissabte es puga gaudir de l’espectacle Sacred, de la Companyia La Glo Zirko Dantza, un viatge de dansa i projeccions que porten a connectar amb l’essència de la vida.

En la ruta d’escenaris també s’inclou el conjunt de béns immobles i d’altíssim valor patrimonial i històric, el Molí del Pasiego, un dels espais industrials moliners de major interés i millor conservació del territori.

Esta edició compta, a més de l’espai central a l’aire lliure (ja utilitzat en l’edició 31), amb una de les naus del conjunt. Una nau que per la seua estructura, dimensions i disseny és idònia per a oferir una experiència més íntima al públic al voltant d’un espai amb una incalculable càrrega i valor patrimonial.

La possibilitat que el públic puga gaudir d’una experiència artística en un enclavament tan singular, augmenta el valor de l’experiència a més de promoure el valor patrimonial i turístic del municipi.

El patrimoni històric El Mim i la seua relació amb Sueca és indubtable i esta edició s’ha volgut apostar per estrényer llaços amb el patrimoni de la ciutat. Llocs fonamentals per a la cultura i història de Sueca com són l’Espai Joan Fuster, punt on es pot descobrir gran part del material dels assajos del suecà i que formarà part d’un dels escenaris del festival acollint espectacles com Aforismats, la proposta més revolucionària de l’Any Fuster, liderada per l’IVC (Institut Valencià de Cultura), en la qual serà present l’esperit irreverent i antidogmàtic dels singulars aforismes de Joan Fuster, o Gap of 42, una recopilació d’acrobàcies cos a cos, de teatre físic i un indici de teatre d’objectes, de la Cia. alemanya Chris Iris.

En la plaça de l’Ajuntament el públic gaudirà de l’actuació de Pikzpalace i la seua proposta de comèdia fosca Boucherie Bacul.

Al costat d’estos espais cal destacar el ja esmentat antic molí arrosser, Molí del Pasiego, considerat una mostra de la industrialització del sector agrari i una joia històrica per a la ciutat qualificat de BRL (Bé de Rellevància Local), on els espectacles com Zoociedad, de la companyia La Pata Izquierda, un espectacle d’humor gestual que ens mostra en clau de comèdia àcida els xicotets retalls de la vida dels hostes d’un hotel, Calor de l’artista Jean Philippe Kikolas que ens parla de la situació en la qual viuen moltes persones mancades de llar o Poi de la Cia. balear D’es Tro on es conta la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seua trompa.

La Mostra transcorrerà del 14 al 18 de setembre donant inici el dimecres 14 amb una classe magistral a càrrec de Jokin Oregi de la companyia Marie de Jongh en el CM Bernat i Baldoví. Durant la classe magistral, l’autor i escriptor, reflexionarà sobre el procés de creació de l’espectacle Ama que es representarà la mateixa nit.

Sueca es prepara per a acollir el MIM i una mostra d’arts escèniques que ens proposa descobrir totes les possibilitats que el teatre gestual ofereix; on les sensacions, el moviment, el públic i les emocions prenen el paper protagonista.

Més llegits