Dilluns, 8 agost, 2022
IniciCulturaSueca acull una Jornada sobre Fuster

Sueca acull una Jornada sobre Fuster

En ella participaren centres d’educació per a adults de tota la Comunitat Valenciana

La ciutat de Sueca, com no podia ser d’una altra manera, va ser el lloc triat per a acollir la celebració d’una jornada al voltant de la vida i obra de l’escriptor Joan Fuster, en el centenari del seu naixement, organitzada per CEFIRE (Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius de la Comunitat Valenciana), amb la col·laboració del Centre Públic de Formació Per a Persones Adultes Miquel Rosanes de la nostra localitat. En l’activitat proposada, van participar unes 60 persones procedents de centres d’educació per a adults de Castelló, València i Alacant. 

“Per a nosaltres, és molt gratificant que Sueca exercisca d’amfitriona en esta Jornada, i que, a més, es realitze a través del Centre d’Educació Per a Adults demostrant que no importa l’edat a l’hora de continuar formant-se, aprenent i participant en tot tipus  d’activitats que ens enriqueixen com a persones. Estem també molt satisfets d’acollir a la nostra ciutat a membres d’altres centres que ens visiten des de diferents llocs de les tres províncies de la Comunitat”, va assenyalar el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez.

Per la seua part, la directora del Centre Públic de Formació Per a Persones Adultes Miquel Rosanes de Sueca, Carmina Miralles, va explicar que es tractava d’una jornada en la qual es va treballar, a través d’una sèrie de ‘píndoles’, d’una manera diferent, la vida i obra de Joan Fuster per a commemorar el centenari del seu naixement. “En primer lloc, hem anat a visitar la seua casa. Després, hem realitzat una ruta modernista per Sueca i, finalment, s’ha realitzat un intercanvi d’eixes ‘píndoles’ a través de les quals, cada centre participant ha exposat de quina manera ha treballat amb els seus alumnes la vida i obra de l’escriptor”.

Més llegits