Dilluns, 8 agost, 2022
IniciEsportsLa ciclista portuguesa Daniela Campos demostra ser la més forta en la...

La ciclista portuguesa Daniela Campos demostra ser la més forta en la segona Clàssica de l’Arròs

Paula Ostiz no troba rivals en la prova cadet mentre que en júniors la corredora Laura Ruíz s’imposa en un final a l’esprint

Sueca va acollir el passat diumenge 19 de juny la Clàssica de l’Arròs. La novena i última prova puntuable per a la Copa Espanya Fèmines Cofidis va reunir a prop de 300 corredores en un circuit on les seues peculiars característiques van posar a cada corredora al seu lloc.

El dia arrancava amb la competició de les cadets, on Paula Ostiz va tornar a demostrar el seu poder aconseguint el seu nové triomf consecutiu, finalitzant el certamen imbatuda.

Després d’una primera volta al circuit amb diversos atacs, recorrent els camps d’arròs típics del nostre terme, la ciclista del Lacturale Ermitagaña va imposar un ritme inassolible per a la resta de corredores després del pas per la meta volant i va arribar al final de la carrera amb un avantatge considerable respecte a la resta de corredores. María Filgueiras (Río Miera) i Daniela Grañana (Hyundai Koryo Car) la van acompanyar en el podi.

Al voltant de les 10.30 hores començava la carrera per a les categories júnior i màster, on tot estava per decidir mancant esta última prova. Estela Domínguez partia amb avantatge en la classificació general respecte a les seues principals perseguidores, però tot es complicaria per a la component del Bioracer Aurubis. Ràpidament, Carolina Vega, Olatz Camí, Violeta Hernández, Lucía Ruíz i la seua germana Laura obrien bretxa pel dur sterrato, clau per a la resolució de la carrera.

A falta de 13 quilòmetres per a meta, Estela Domínguez va tindre la mala fortuna de punxar una roda, despenjant-se del grup perseguidor. Esta oportunitat la van aprofitar perfectament les germanes Ruiz, aconseguint Laura el triomf en la Clàssica de l’arròs i la seua germana Lucía el lideratge de la Copa Fèmines Cofidis en passar la línia de meta en tercera posició.

En el podi van estar acompanyades de Lucía García, de l’equip Costa Brava Mediterranean Food, que va finalitzar en segon lloc. Carolina Juárez seria la primera Màster 30 a entrar en meta. En la general, Rocío Martín i Carolyn Susan Gaskell, totes dos del Loro Parc Tenerife, es van adjudicar el primer lloc d’esta Copa Dones Cofidis en categoria Màster 30 i 40 respectivament.

El tret de sortida per a les Elit-Sub23 tenia lloc cap a les 12.30 hores, amb un ampli ventall de candidates al triomf malgrat la baixa de Nadine Gill (Sopela Team) que ja havia aconseguit el triomf matemàtic en la classificació general després del certamen de la setmana passada a Valladolid.

Les corredores van haver de fer front a uns durs 88,3 quilòmetres realitzant cinc girs al magnífic recorregut proposat per l’organització, amb els seus respectius passos per l’sterrato, deixant una prova molt apassionant en cadascun dels trams. Després d’un inici amb titubejos i alguns atacs, Daniela Campos (Bizkaia Durango) i Antonia Niedermaier (Canyon) van imprimir un ritme inassolible per a la resta de competidores.

Quan faltava una volta per al final de la carrera, Niedermaier va sofrir una caiguda que la va fer perdre l’avantatge que havia aconseguit respecte a Campos, que va aprofitar la frescor del moment per a acabar per davant de la seua companya de fugida en l’esprint final.

Finalment, la Clàssica de l’Arròs va brindar un podi totalment internacional amb representació portuguesa, alemanya i ucraïnesa gràcies a Maryna Varenyk (Eneicat), que va finalitzar en tercera posició.

Podi internacional

Entre les participants destacava la presència de la corredora local Sara Bonillo (Cams-Basso), qui va comptar amb un gran suport per part del públic en línia de meta i pels camins del terme. La suecana va quallar una bona prova i va finalitzar en 14a posició, sent la 8a en la seua categoria. Van completar la participació local la cadet Arantxa Codes (Hyundai Koryo Car-Dstrel) i la júnior Anna Quintero (Hyundai Koryo Car-Dstrel).

Més llegits