Dilluns, 27 juny, 2022
IniciSUECAEl Punt de Trobada Familiar de Sueca millorarà el benestar i la...

El Punt de Trobada Familiar de Sueca millorarà el benestar i la seguretat dels menors afectats

Les instal·lacions es troben temporalment a l’avinguda de Riola però seran traslladades a un edifici del carrer Vista Alegre

El nou Punt de Trobada Familiar (PTF) de Sueca va obrir les seues portes oficialment este dijous 16 de juny. Es tracta d’un servei específic que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que els xiquets, les xiquetes i els adolescents puguen mantenir relacions amb els seus familiars o persones acostades durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d’infància i adolescència o altres supòsits d’interrupció de la convivència familiar.

Esta cobertura, cada vegada més demandada per la ciutadania, servirà per a descongestionar la massificació que es produeix en altres centres i se suma a l’ampla xarxa desplegada per la Conselleria en els últims mesos a la Comunitat Valenciana, on s’ha passat de 17 Punts de Trobada Familiar a 28, duplicant-se les plantilles de professionals i incorporant perfils nous com ara treballadors socials, educadors socials i agents d’igualtat.

La directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Josefa Molero va acudir a les instal·lacions situades en una edificació de propietat municipal, situada en l’avinguda Riola, en la qual es prestarà el servei de manera temporal fins al trasllat definitiu a un edifici al carrer Vista Alegre.

Molero va acudir a la inauguració oficial del PTF de Sueca.

“Hem d’agrair a l’Ajuntament perquè este és un projecte en el qual portem molt de temps fent els passos perquè es poguera aconseguir. L’alcalde, des del primer dia, va tindre claríssim que Sueca havia de ser cap de tot el que s’està treballant en esta zona per la seua vocació de compromís en eixe sentit. Els professionals ja estaven treballant en un espai a Gandia però, en este moment, ja podem dir que tenim a Sueca una ubicació perfecta perquè estes situacions de conflicte relacional entre pares i mares puguen treballar-se des d’un àmbit amable i amb un equip de professionals especialistes en estos temes. Amb la qual cosa, estem d’enhorabona”, va afirmar Molero, qui així mateix va explicar que el projecte de Sueca és encara més ampli, perquè s’habilitarà dins d’un temps un espai nou que albergarà definitivament el PTF de Sueca, “però l’esforç de l’Ajuntament ha estat centrat en que com més prompte millor es poguera donar una solució transicional perfecta”.

La directora general va agrair la labor de la Policia Local i Guàrdia Civil, pel treball de coordinació i col·laboració que duen a terme, així com dels jutges “que estan molt agraïts pel fet que en, este moment, no hi haja llista d’espera i es puguen derivar tots els casos tan complexos, que a més són en un percentatge molt alt de violència de gènere, i que es troben amb professionals d’un nivell altíssim”.

“El millor PTF”

La directora general d’Infància i Adolescència va estar acompanyada per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora d’Igualtat, Gema Navarro; i una gran representació de la corporació municipal i regidors amb delegació.

L’alcalde va mostrar la seua satisfacció per esta obertura i poder donar resposta així a la necessitat de la ciutadania de disposar d’este servei en el municipi. “Com a cap de partit judicial, era imprescindible que Sueca comptara amb este servei”. El magistrat del Jutjat de primera instància i instrucció núm. 4 de Sueca i Violència sobre la Dona, José Luis Mendoza, va assegurar que “és el millor PTF que he vist, per la ubicació i l’espai amable que es trobaran els menors. I, mirant sempre per la protecció dels xiquets, els especialistes garantiran que es realitze amb professionals que no posen en perill en cap cas la integritat dels menors, i que s’aferme la relació entre els progenitors i els fills”.

spot_img
spot_img

Més llegits