Dilluns, 8 agost, 2022
IniciEl PerellóLa Fira de la Tomaca del Perelló bat rècords i rep a...

La Fira de la Tomaca del Perelló bat rècords i rep a 50.000 persones en tres dies

La Cooperativa va vendre més de 45.000 quilos

Al voltant de 50.000 persones van visitar el passat cap de setmana El Perelló amb motiu de la IX Fira de la Tomaca. L’esdeveniment comercial més important de la localitat que tornava a celebrar-se després de dos anys absent amb motiu de les restriccions sanitàries.

Més de 60 expositors dels sectors gastronòmic i agroalimentari de tota Espanya es van donar cita en la IX Fira de la Tomaca del Perelló. Enguany, la fira va comptar amb considerables novetats com la zona d’Oci Music Fest, organitzada per la Federació d’Oci i Turisme de la Comunitat (FOTUR) i que ha resultat tot un èxit.

La parada d’Unipro, en plena fira.

A més, també es van realitzar durant tot el cap de setmana activitats per a tots els públics com un ‘scape room’ o una zona de rocòdrom i tirolina per als més xicotets de la casa. L’objectiu d’esta mena d’activitats alternatives era poder atraure a públic de diferents edats a la Fira i també a famílies senceres.

El resultat va ser l’edició de la fira més concorreguda de les nou edicions que s’han celebrat doncs durant els tres dies que va estar oberta van passar per ella unes 50.000 persones. Una afluència que també va tindre una gran contraprestació econòmica i que va repercutir molt positivament no sols en els expositors de la fira sinó també en els comerços i l’hostaleria local.

Segons la Cooperativa Unipro, durant els dies 3, 4 i 5 de juny, es van superar amb escreix els 45.000 quilos de tomaca venuts en l’última edició de la fira, celebrada en 2019.

Sobre este tema, l’alcalde del municipi, Juan Botella, va declarar: “després de dos anys sense poder-la realitzar, la Fira ha tornat amb més força. Estem molt satisfets de l’impacte positiu que té este esdeveniment en el turisme i la imatge del Perelló, la qual cosa ens fa augurar una bona campanya turística d’estiu”.

Amb l’objectiu de fer un salt qualitatiu a la fira gastronòmica, com a novetat enguany, tots els expositors van arribar del sector gastronòmic i agroalimentari de l’àmbit de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya, entre els quals destacaren, a més dels comerços locals, Embotits de Salamanca Beher, Anxoves de Santoña, Olis Promesa, Xoriguer, Cellers Xaló i els Consells Reguladors D.O. Arròs de València i Xufa de València, entre altres.

Jornades Gastronòmiques

Coincidint amb l’inici de la fira, es van iniciar també les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca, un esdeveniment gastronòmic que suposa oferir un menú a un preu tancat amb esta típica verdura com a ingredient principal dels seus plats.
Els establiments 8 Patas Gastrobar Arrocería, Restaurant Llobarro, Casa Chiva, Casa Rafa, Restaurant Jerónimo, el Nàutic del Perelló, Sotavent i The Corner ofereixen fins al 12 de juny un menú especial a un preu únic els plats del qual tenen la tomaca com a principal ingredient.

Més llegits