Dilluns, 8 agost, 2022
IniciCulturaLes obres d'Alfredo Claros continuaran penjades en les parets del consistori

Les obres d’Alfredo Claros continuaran penjades en les parets del consistori

L’Ajuntament i la família del pintor renoven, una vegada més, el contracte de cessió de les dos obres per cinc anys més

La Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Sueca i la família del pintor Alfredo Claros han renovat el conveni de col·laboració mitjançant el qual s’amplia a cinc anys més renovables la cessió gratuïta al consistori de dos de les obres més importants de l’artista, propietat dels seus familiars.

L’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, i alguns dels nets del pintor, van procedir a la signatura de l’ampliació del conveni “amb la finalitat que estos quadres puguen ser admirats per tota la ciutadania, i visitants, a la casa consistorial”, va assenyalar Isabel Claros.

Moment de la signatura de renovació.

Per la seua part, una altra de les netes, Elvira Claros, va afirmar la seua preferència que romanguen a l’Ajuntament, “perquè puguen ser contemplats per tots, fins i tot pels col·legis quan realitzen visites, i així els més xicotets coneguen també millor a l’autor i la pintura costumista de l’època”.

Les obres objecte del conveni corresponen a l’oli El tio Navarrot, de 1,57 per 1,50, pintat en 1917; i l’oli Xiquets amb gos, les mesures del qual són 1,20 per 0,97, de l’any 1925. L’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, va agrair, en nom de l’Ajuntament i en el seu propi, “el gest de la família i la confiança depositada en nosaltres per a poder continuar tenint exposades estes obres de tant de valor a la casa consistorial”.

Per la seua part, la regidora de Patrimoni, Celia Beltrán, va assenyalar que, a través d’este conveni, “la família ens cedeix gratuïtament estos quadres per cinc anys més, i des de l’Ajuntament ens comprometem a conservar-los amb les majors garanties donat el gran valor que tenen, no sols artístic sinó també sentimental. Vull agrair als familiars la seua predisposició perquè tots puguem gaudir d’ells. Des de la Regidoria, estem tractant amb la família també la possibilitat de muntar una exposició més àmplia i completa del pintor”.

Més llegits