Dilluns, 27 juny, 2022
IniciCulturaL'artista Chule dona a Sueca dues escultures inspirades en Joan Fuster

L’artista Chule dona a Sueca dues escultures inspirades en Joan Fuster

L’artista Jesús Martín, més conegut com a Chule, va realitzar una donació a la ciutat consistent en dues escultures inspirades en Joan Fuster coincidint amb la celebració del centenari del naixement de l’escriptor suecà. Les obres podran ser contemplades en l’Espai Joan Fuster, lloc en el qual l’artista va formalitzar el lliurament oficial al regidor de Cultura, Vladimir Micó, en representació de l’Ajuntament de Sueca. 

Salvador Ortells, Vladimir Micó i Jesús Martín, Chule.

“Per a mi, ha sigut un plaer involucrar-me d’alguna manera en la celebració de l’Any Joan Fuster a través de la donació d’estes obres, ja que l’escriptor es mereix tots els reconeixements. Crec, a més, que este lloc és el més idoni perquè romanguen i puguen ser visitades”, va assenyalar Jesús Martín, Chule. Per al regidor de Cultura, Vladimir Micó, va suposar un autèntic plaer poder rebre esta donació, “ja que sol ser inusual que es realitze de manera totalment desinteressada, com en este cas. Vull donar-li les gràcies públicament i assenyalar, en nom de l’Ajuntament, que este tipus d’accions sempre seran benvingudes perquè contribueixen a engrandir el patrimoni cultural de Sueca”.

L’obra més important és una escultura realitzada en una planxa d’acer corten amb unes dimensions de 2,50 metres d’altura per 1 metre d’amplitud. La tècnica utilitzada ha sigut el disseny en 3D d’un retrat de l’escriptor per a, posteriorment, procedir al tall amb làser. Es tracta d’una obra creada expressament per a ser visitada en l’Espai Joan Fuster, segons el desig de l’autor.
D’altra banda, la segona de les escultures donades per l’artista Chule a Sueca ha format part d’una col·lecció que ha estat exposada a la Biblioteca Municipal en els últims mesos i porta per títol Travesant les seues retines. “Es tracta d’una peça que pertany a una col·lecció en la qual es buscava una fusió entre la literatura i l’escultura, i en ella era imprescindible que estiguera present Joan Fuster”, va explicar Chule.

spot_img
spot_img

Més llegits