Dissabte, 28 maig, 2022
IniciSUECALa seguretat de les persones majors centra

La seguretat de les persones majors centra

El col·lectiu presenta vulnerabilitats tant en les seues cases com en el carrer i han d’evitar fiar-se de persones que no coneixen

Les estafes, enganys, robatoris i delictes en general que tenen a les persones majors com a víctimes han crescut en els últims anys. Este col·lectiu està en el punt de mira dels delinqüents, dels lladres i dels estafadors que no tenen escrúpols a aprofitar-se de la seua vulnerabilitat. Es calcula que 1,6 milions de persones majors de 65 anys viuen soles a Espanya. La pandèmia va evidenciar la necessitat d’incrementar unes estratègies de prevenció i traslladar a la població els missatges de protecció i seguretat d’una altra manera.

Les forces de seguretat són sabedores, per això incrementen les seues accions preventives en sectors com el de les persones majors. Recentment, el Centre Integral de Majors (CIM) va acollir una xarrada impartida per la Guàrdia Civil, i dirigida a les persones majors del municipi, a fi de facilitar-los informació que els siga d’utilitat per a previndre robatoris i estafes. L’aïllament decretat durant l’estat d’alarma les va fer encara més vulnerables. De la nit al dia bona part del col·lectiu de persones d’edat avançada que només utilitzaven el mòbil i l’ordinador per a parlar, buscar en internet o compartir alguna foto en el WhatsApp, van descobrir que l’única manera per a comunicar-se amb els seus éssers estimats durant el tancament era utilitzar unes tecnologies que, a més, oferien l’opció de comprar sense eixir de casa. L’ús descontrolat de les tecnologies ha multiplicat les estafes a la gent de més edat.

Carlos Pérez va donar una sèrie de consells als assistents.

L’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Persones Majors, Acció Social i Seguretat Ciutadana, facilita la realització d’estes xarrades a iniciativa de la pròpia Guàrdia Civil. “Es tracta d’unes xarrades que es van iniciar fa més d’una dècada dins del Pla Major de Seguretat de la Secretaria d’Estat de Seguretat, i que serveixen per a informar la població més major sobre el modus operandi habitual dels lladres o estafadors a fi d’evitar estes situacions de robatoris, així com donar consells perquè se senten més segurs, tant en els seus habitatges com al carrer”, va explicar el Tinent Cap de Lloc Principal de la Guàrdia Civil, Carlos Pérez, encarregat de donar la xarrada.

Els consells són els de sempre, però en col·lectius com el de les persones majors que viuen soles convé recordar-los molt quins. Un dels principals és que no haurien de fiar-se de les persones que no coneixen, per molt que els generen confiança a simple vista.

Xarrades necessàries

El regidor de Persones Majors, Vladimir Micó, va expressar el seu agraïment a la Guàrdia Civil per la seua predisposició a l’hora d’oferir tots els anys estes xarrades que resulten de tanta utilitat, “es van posar en contacte amb nosaltres per a poder dur-les a terme i, per descomptat, des de l’Ajuntament sempre estarem predisposats a col·laborar perquè, a més d’oferir informació als nostres majors, en finalitzar, poden preguntar-los i resoldre tots els seus dubtes. Desgraciadament, estes xarrades són necessàries perquè cada any apareixen noves tècniques i mètodes utilitzats pels delinqüents”. Donada la gran afluència de persones que van assistir, malgrat les complicades condicions climatològiques de la vesprada, des de la Regidoria es plantegen buscar una nova ubicació amb més capacitat perquè puguen acudir totes les persones que ho desitgen en pròximes ocasions.

spot_img
spot_img

Més llegits