Dissabte, 28 maig, 2022
IniciOpinióRefugi dels Àngels

Refugi dels Àngels

OPINIÓ · Fernando Franco

Fernando Franco.

Sent molt el malestar generat per notícies com la del Refugi dels Àngels i que, per la forma d’exposar les coses, duen a confusions als veïns i veïnes que no coneixen el que es parla i que m’agradaria explicar. No vaig entrar en política per a descontentar a la gent, sinó per a estar al seu servei. Servei que dia a dia es manifesta en una atenció de tu a tu amb els veïns i veïnes. Atencions que ens duen a personar-nos al lloc per a comprendre el malestar que es genera en una barriada, ja siga un forat en la calçada, un taulell enfonsat o un soroll provocat per alguna maquinària.

De vegades, després de posar tota la bona voluntat del món, molta gent creu que actuem en doble sentit o afavorint amics o familiars. Em pregunte com poden malinterpretar algunes decisions que venen forçades per veïns que, amb tota la seua legitimitat, posen una denúncia davant l’Ajuntament. S’ha de fer cas, no? Tinguen raó o no, en principi. Per este cas del Refugi dels Àngels, la denúncia veïnal obliga a aplicar la normativa a la qual deu ajustar-se l’activitat, que deuria d’haver-se fet des de fa més de dos anys i que, segons l’informe de l’arquitecte municipal, esta activitat no s’ajusta a la ubicació, en concret la placeta dels Foressos. Estem parlant d’actes que són reglats i que, per molt que vulguem políticament mantindre el refugi on està, normativament no pot ser. Pot paréixer injust, però són actes reglats i els hem de respectar, vulguem o no. Està traient-se de context i no ho entenc. Ningú posa en dubte la tasca que desenvolupa extraordinàriament la protectora per mitjà dels seus voluntaris o voluntàries que treballen de valent dia a dia; el problema apareix perquè no és el lloc més indicat i idoni per a conviure els veïns i veïnes de la zona amb un número tan elevat d’animalets.

L’Ajuntament no tanca el recinte, el que se li diu a la protectora és que no pot exercir este tipus d’activitat en el centre del poble pel nombre elevat d’animals que conté el mateix. Molt s’ha debatut per a poder enquadrar esta activitat dins del nucli urbà. És comprensible que no es poden tindre més de 60 gats, gossos, pollastres, ànecs i altres dins d’un local d’uns 60,00 m² inclòs dins d’una finca en ple nucli urbà. El tècnic així ho establix i davant un informe d’un tècnic que reflectix la normativa vigent no podem fer res. 

Moltes gràcies.

*Fernando Franco 

Regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sueca

spot_img
spot_img

Més llegits