Dimarts, 4 octubre, 2022
IniciSUECA‘Sueca et beca’ oferirà este estiu 20 places de pràctiques remunerades a...

‘Sueca et beca’ oferirà este estiu 20 places de pràctiques remunerades a l’Ajuntament

El programa tindrà una duració de 2 mesos i el seu objectiu és facilitar el futur accés dels joves de la localitat al món laboral 

Fins al passat 2019, tots els joves valencians de 18 anys o més, que estigueren estudiant algun grau o un cicle superior de formació professional i residiren en algun municipi de la província de València, podien resultar beneficiaris d’una beca de 500 euros al mes durant els mesos de juliol i agost, realitzant pràctiques en una entitat local.

Este programa formatiu, denominat ‘La Dipu et beca’, es va suspendre ara fa dos anys després que la Diputació de València deixara a criteri de cada ajuntament la possibilitat de gastar la inversió per a formació de joves o, segons van dir “per al que considerara oportú en el seu municipi”.

Ara, l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), posarà en marxa durant els mesos de juliol i agost un nou Pla d’Ocupació Municipal dirigit exclusivament a joves empadronats en el municipi, majors de 18 anys, que estiguen finalitzant els seus estudis universitaris o de cicles formatius, i vulguen realitzar pràctiques per a afavorir el seu accés al món laboral. Este Pla d’Ocupació Municipal destinat a joves estudiants, al qual es destinaran 41.561,20 euros de recursos propis, s’oferirà de manera paral·lela als que ja ve oferint l’Ajuntament durant els últims anys a persones desocupades del municipi que troben més dificultats per la seua edat, etc., per a obtindre un lloc de treball. 

“El que hem pretés amb la posada en marxa d’este Pla exclusiu per a joves estudiants de Sueca, és suplir el que en el seu moment oferia ‘La Dipu et beca’, programa que va cessar fa un parell d’anys. Des de l’Ajuntament, i comptant amb l’aprovació per part de Conselleria, oferirem este Pla del qual podran beneficiar-se 20 joves que desenvoluparan les seues pràctiques a mitja jornada en diferents departaments del consistori, amb un sou d’uns 500 euros”, va explicar la regidora responsable de l’ADL, Carmen Pérez. El nombre de places que s’ofereixen, 20 en este cas, s’ha ajustat a les necessitats de l’Ajuntament en l’època estival a l’hora de cobrir determinats llocs, a fi que els i les beneficiaris/àries puguen treballar de manera òptima, al mateix temps que oferir també un millor rendiment. 

Experiència professional

“El nostre objectiu és poder oferir als joves de la nostra ciutat la possibilitat d’adquirir experiència professional dins del nostre Ajuntament, en els diferents departaments que té i, a més, poder-los remunerar econòmicament. Hem estimat rescatar el format del programa que oferia la Diputació, adaptant-lo a un Ajuntament com el nostre i amb uns condicionants diferents. Esperem que esta idea siga del grat de la ciutadania perquè el que pretenem també és col·laborar amb eixes famílies que tenen als seus fills estudiant per a poder sufragar, en part, les despeses que comporten els estudis”, va afegir l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. 

Està previst que el pla per a joves estudiants ‘Sueca et beca’, la vigència del qual serà de tres anys, s’aprove en la sessió del ple ordinari del mes de març i que s’inicie el pròxim estiu. 

Més llegits