Dissabte, 28 maig, 2022
IniciSUECASueca acull una xarrada sobre educació impartida pel 'Millor Docent d'Espanya 2021'

Sueca acull una xarrada sobre educació impartida pel ‘Millor Docent d’Espanya 2021’

L’objectiu era donar a conéixer les bones pràctiques d’innovació educativa a nivell docent

El Centre Municipal Bernat i Baldoví va acollir la xarrada amb el títol Educar per al futur, impartida per Francesc Vicent Nogales Sancho, guanyador del premi al Millor Docent d’Espanya 2021. L’acte, organitzat per l’Acadèmia d’Estudis Innova, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Educació, estava dirigit a docents, famílies, estudiants de magisteri i a totes aquelles persones interessades en l’educació dels xiquets i xiquetes. La xarrada va comptar amb una gran assistència de persones, entre elles, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, docent de professió també; i el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez. L’objectiu de l’activitat, tal com va afirmar Francesc Vicent Nogales, “és el de donar a conéixer bones pràctiques d’innovació educativa a nivell docent, així com la importància de la col·laboració de les familíes en l’educació de l’alumnat”. 

Nogales, a la dreta, en la presentació.

En la seua intervenció, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, després de felicitar  Francesc Nogales pel seu premi, va expressar la seua valoració personal com a docent d’allò que suposa esta professió. “No és un treball més. No suposa només un manteniment econòmic per a qui el desenvolupa, sinó que té un altíssim component vocacional que afavoreix la creació d’una empatia amb l’alumnat que comporta, al seu torn, la cerca continua de metodologies que afavorisquen l’efectivitat de l’ensenyament; sense murs. Al cap i a la fi, estem formant a les generacions futures. Per això, anime a tots els docents al reciclatge i la formació continua a l’hora de transmetre els coneixements a l’alumnat”. Així mateix, la primera autoritat municipal va fer referència a la seua experiència personal i a la gran satisfacció que li va suposar aconseguir que un grup d’alumnes amb situacions complicades a casa optaren per seguir amb els seus estudis en lloc d’abandonar-los com ocorre en moltes ocasions. 

Per al regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, l’Ajuntament de Sueca sempre donarà suport a este tipus d’activitats que servisquen per a promocionar la formació, tant del professorat com de les famílies, a fi de poder transmetre els coneixements més òptims i garantir la major eficàcia en els estudis dels nostres xiquets i xiquetes. “A més, el fet de poder tindre a Sueca a Francesc Nogales, el ‘Millor Docent d’Espanya 2021’, resultava molt gratificant perquè, tota la innovació i eines que empra, així com els seus projectes educatius, a part del que té reglat, ens han servit per a obrir els ulls a moltes de les persones que ens trobàvem allí. A vegades, gestos quotidians, sense necessitat de recórrer a grans inversions econòmiques, resulten molt més útils; això sí, comptant sempre amb la implicació del professorat al 100% en totes estes activitats”.

spot_img
spot_img

Més llegits