Dissabte, 28 maig, 2022
IniciSUECAEl coronavirus comença la seua baixada després de superar una incidència de...

El coronavirus comença la seua baixada després de superar una incidència de 3.000

Sueca va arribar el passat dimarts 11 de gener als 836 contagiats actius, xifra que podria significar el pic alt de la sisena onada

Un xiquet és vacunat al col·legi Cervantes.

La corba de contagis a Sueca va donar els primers símptomes de canvi este divendres 14 de gener amb l’actualització de dades duta a terme per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En estos moments, 669 són els casos oficials apuntats, 167 menys que el passat dimarts 11 de gener, moment en el qual es va batre tots els rècords de contagis a la localitat amb un total de 836 casos i una incidència de 3.032 casos cada 100.000 habitants. Ara, eixa dada se situa en 2.426 casos cada 100.000 habitants, xifra que continua sent molt elevada. La sisena onada al municipi podria estar mostrant els primers símptomes de canvi i la pròxima actualització del dimarts 18 servirà per a marcar la tendència o tornar a situar-la en posició ascendent.

Test a les farmàcies

A partir d’este divendres 14, les farmàcies de la Comunitat Valenciana començaran a notificar a la Conselleria de Sanitat els resultats de les proves d’antígens positives realitzades en els seus establiments en el marc de l’acord aconseguit entre la Conselleria i els tres col·legis professionals provincials de farmàcia.

Esta col·laboració no suposarà cap cost ni per a les persones que s’acosten a sotmetre’s al test ni per a les farmàcies.

El programa està orientat a les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19. El test s’adquirirà en les oficines de farmàcia i el ciutadà es farà la prova de manera presencial en l’establiment. El registre de dades personals per part de la farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet a l’autotest haja prestat el seu consentiment. En el cas de ser positiu, la farmàcia comunicarà el resultat a Sanitat i, des del sistema de vigilància epidemiològic, es podrà fer seguiment dels casos sense necessitat que el pacient sol·licite cita i acudisca a un centre sanitari per a confirmar el resultat.

A més, a través de la pàgina web de la conselleria, el pacient també podrà sol·licitar la baixa laboral, que es concedirà de manera simultània amb l’alta per a set dies després. En estos casos, a través de la inspecció sanitària, el comunicat de baixa es comunicarà a l’INSS i d’este organisme, directament a les empreses. D’esta manera es descongestiona l’activitat dels centres de salut per una doble via, tant pel que es refereix a la realització de test com en la tramitació de les altes i baixes laborals.

spot_img
spot_img

Més llegits