Dimarts, 4 octubre, 2022
IniciCulturaRosa Pons i Vicent Penya guanyen el 2n Concurs Literari El Baró...

Rosa Pons i Vicent Penya guanyen el 2n Concurs Literari El Baró de la Birra

Les obres ‘Llantions i venjances’ i ‘La llum que em resta’ són les escollides del jurat per endur-se els 800 euros dels premis

Prats, Franco i Piera, debatent sobre els guanyadors dels premis.

La segona edició del Concurs Literari El Baró de la Birra ja coneix als seus guanyadors. ‘La llum que em resta’ del rafelbunyoler Vicent Penya va ser escollit pels membres del jurat com a millor recull poètic i, per tant, es va convertir en guanyador del Premi de Poesia Antoni Prats. Per altra banda, ‘Llantions i venjances’ de la igualadina Rosa Pons, va ser l’obra triada per obtindre el Premi de Narrativa Curta Josep Franco. Esta segona edició del certamen va aconseguir la participació de 63 poetes i narradors d’arreu de tot el domini lingüístic en parla catalana, confirmant l’interés del concurs impulsat pel cèntric bar-cerveseria ubicat en la plaça de l’Ajuntament de Sueca. El gerent del local patrocinador, Salvador Ortells, va indicar “estar molt content perquè una iniciativa cultural duta a terme per un local hostaler obtinga esta participació”. Ortells també va avançar que, d’ací a poc temps, es coneixerà la data en la qual s’entregaran els premis d’esta segona edició del certamen.

“Una vegada més hem pogut comprovar que el nivell de les obres presentades és molt alt. La decisió final del jurat no ha estat gens fàcil perquè hi van haver obres finalistes que també hagueren pogut ser guanyadores”, va indicar Emili Piera, escriptor, periodista i coordinador d’un jurat que també conformaven Josep Franco i Antoni Prats -qui posen nom als premis-, l’editor David Vidal i el mateix gerent del local, Salvador Ortells. 

El poeta Antoni Prats, catedràtic de Llengua i Literatura, va lloar el recull ‘La llum que em resta’ i va assegurar haver pogut trobar “una obra molt madura i una digna guanyadora del certamen”. Per la seua banda, l’escriptor suecà Josep Franco va indicar que ‘Llantions i venjances’ reflexava “una bona història contada d’una manera original i senzilla, però ben escrita, sobre un personatge fosc”

Tant l’obra de Vicent Penya com la de Rosa Pons rebran un premi de 800 euros en la cerimònia d’entrega dels premis del 2n Concurs Literari El Baró de la Birra, un certamen en el qual col·labora l’Ajuntament de Sueca, el setmanari local Suheca.com, Grupo Henieken i Caixa Popular. 

Ara, i tal com apunten les bases, l’organització del premi posarà als autors de les obres premiades en contacte amb alguna entitat editora per tal de fer possible l’edició impresa dels originals guanyadors.

Més llegits