Dilluns, 8 agost, 2022
IniciSUECAEl dispositiu de vacunació de la tercera dosi al Centre de Salut...

El dispositiu de vacunació de la tercera dosi al Centre de Salut Integral provoca llargues cues

L’Ajuntament de Sueca assegura haver estat “lligat de mans i peus” al no tindre cap competència en matèria de Sanitat 

L’Ajuntament de Sueca va emetre un comunicat, el passat 21 de desembre, per a eixir al pas sobre les crítiques de part de la ciutadania pel dispositiu muntat durant la setmana a conseqüència d’un nou termini de vacunació. La Conselleria va emetre un comunicat a finals de la setmana anterior en el qual avisaven que el dilluns, dimarts i dijous, dies 20, 21 i 23 respectivament, es procediria a “aplicar la tercera dosi contra la Covid-19 a les persones majors de 60 anys al Centre de Salut Integral de Sueca”. El mateix comunicat indicava que “només atendran aquelles persones citades per SMS en l’horari que se’ls comunique. Sense cita no es vacunarà a cap persona”.

La cua ja aplegava a les 15:30h al final del carrer.

Este  comunicat oficial va ser modificat dies després i tota aquella persona que vulguera, per voluntat pròpia i sense cita prèvia, podia acudir al Centre de Salut per a rebre la tercera dosi (en el cas dels majors de 60 anys) o la primera o segona dosi si encara no la tenien. Les aglomeracions durant estos dies van ser una constant i les cues que es podien vore al voltant del CSI de Sueca reunien a centenars de persones sense distància de seguretat. L’Ajuntament de Sueca va eixir al davant per indicar que sempre ha estat “a la disposició de la Generalitat per a facilitar tot el procés de vacunació des del primer moment, va oferir de nou el vacunódrom, situat en les dependències de la Policia Local, perquè la ciutadania poguera rebre la tercera dosi amb les majors garanties de comoditat i seguretat. En la reunió que vam mantindre amb Salut Pública vam oferir esta instal·lació però, finalment, Conselleria va decidir que la vacunació es realitzaria en el Centre de Salut de Sueca. En eixe moment, el seu coordinador va proposar que se citara per SMS a les persones que havien de rebre la tercera dosi en els tres dies assignats, a fi d’evitar aglomeracions i cues innecessàries. Però llavors, i arran d’una queixa que es va rebre, l’ens autonòmic es va posar en contacte amb el Centre de Salut per a indicar que la vacunació es realitzaria sense cita prèvia, per als majors de 60 anys, en estos 3 dies assignats: dilluns, dimarts i dijous”, va explicar la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni.

Després d’esta decisió per part de Conselleria, el Centre de Salut de Sueca va haver de complir les normes. Des de l’Ajuntament, va assenyalar Requeni, “l’única cosa que podíem fer llavors era intentar minorar les conseqüències, a través de la col·laboració d’agents de la Policia Local i personal voluntari de Creu Roja, per a intentar organitzar les cues i informar la ciutadania dels temps, a fi d’evitar que algunes persones que estigueren en la cua es quedaren sense vacunar per complir-se l’horari de tancament del centre”. Des de l’Ajuntament asseguraren comprendre que la situació havia pogut provocar un efecte crida, donat l’interés de la població a rebre la tercera dosi de la vacuna al més prompte possible. També es van doblegar els esforços per a evitar que es tornen a provocar les cues i aglomeracions, com estaven succeint-se en altres punts de vacunació d’altres municipis.

Sense competències

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va voler, en primer lloc, demanar disculpes per les molèsties que han patit alguns veïns a conseqüència de les diferents vacunacions. “Com a Ajuntament, no tenim competències de sanitat, però si que hem col·laborat i ens hem tornat a oferir per a fer-ho, dins del termini i en la forma escaient, a les institucions superiors, a fi de treballar conjuntament i intentar millorar eixes situacions molestes que es poden originar per les llargues cues”. La primera autoritat local va afirmar així mateix que, en la primera vacunació massiva, l’Ajuntament de Sueca va invertir recursos econòmics i va oferir infraestructures per a facilitar tot el procés. “Però si no ens diuen de tornar a obrir el vacunódrom, ni doten el lloc de personal sanitari, l’Ajuntament es veu lligat de mans i peus. Hem tornat a insistir en la nostra predisposició a col·laborar en el que es puga, a fi de facilitar les tasques de vacunació a la nostra ciutat”. 

Més llegits