Dissabte, 28 maig, 2022
IniciSUECALes aules dels col·legis de Sueca es queden buides

Les aules dels col·legis de Sueca es queden buides

Els contagis de coronavirus als centres educatius augmenten, se suspenen les classes presencials i tornen les proves PCR

Les aules de Sueca continuen acusant l’escalada de la sisena ona de la pandèmia de coronavirus, malaltia que està obligant de nou a què els xiquets i les xiquetes s’hagen de quedar a casa i hagen de passar una vegada més per la molèstia de fer-se una prova PCR. Durant esta última setmana, molts han sigut els que s’han hagut de desplaçar fins als centres de salut i realitzar-se este diagnòstic. Alguns d’ells, inclús, se l’han hagut de fer des de dalt del cotxe a l’Hospital d’Alzira. A pesar d’estos fets, des de la Conselleria indiquen que no cal alarmar-se ja que, segons asseguraren el dilluns 6 de desembre, “entre l’alumnat de les comarques de València, hi ha un 0,1% de positius actius. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu, per haver estat contacte estret amb positius, d’un 0,6% d’alumnes”.

Respecte al professorat, a les comarques de València, s’ha registrat un 0,1% de positius actius. Amb l’aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,1% del professorat.

Una aula buida sense usuaris ni usuàries.

Un dia després, el dimarts 7, la Conselleria de Sanitat anunciava que prop de 350.000 xiquets d’entre 5 i 11 anys rebran la vacuna infantil de Pfizer en els seus col·legis i a més en horari lectiu. Es busca tallar la transmissió en este grup d’edat, en el qual més s’està encebant ara el virus, amb la incidència dels casos disparada.

El dimarts la Comissió de Salut Pública aprovava de manera oficial la immunització dels més menuts contra la covid i avançava quina anava a ser la seua estratègia: alguns en hospitals, uns altres en els col·legis.

Sueca suma contagis

Mentrestant, la incidència del coronavirus a Sueca continua en augment i, des d’este divendres 10 de desembre, són 174 els casos actius per covid-19 al municipi, 25 més que en la comunicació publicada per Sanitat el dimecres i 97 més que el passat divendres 3 de desembre. 

La incidència per cent mil habitats en els darrers 14 dies ha passat de 540,52 a 631,21, situació delicada i preocupant si considerem que, estadísticament en el cas de Sueca, cada persona infectada causa 1,73 contagis nous. Cal recordar que, a hores d’ara, la ciutat es troba en risc molt alt.

A la comarca també s’incrementen els casos (de 1.118 1.139 totals) amb una incidència que de 431,52 passa a ser de 439,62.

Totes estes dades apleguen una setmana després que s’implantara el certificat covid en espais com l’hostaleria o els recintes dedicats a l’oci i l’entreteniment de més de 50 persones d’aforament.

spot_img
spot_img

Més llegits