Dilluns, 8 agost, 2022
IniciEl PerellóEl Perelló celebra les seues Festes de la Puríssima després d’un any...

El Perelló celebra les seues Festes de la Puríssima després d’un any sense fer-ho

El poble perelloner torna a disfrutar, a les portes del Nadal, dels esdeveniments al voltant d’una de les seues patrones

L’Entitat Local Menor del Perelló va celebrar, del 3 al 8 de desembre les Festes de la Puríssima. Molts foren els esdeveniments que tingueren lloc en el poble durant eixos dies. El mateix divendres 3 van començar les festes amb el menjar de germanor de l’Associació del Casino. Eixa mateixa nit, al Centre Cultural va tindre lloc l’actuació ‘Tributo Musical a Mecano’.

El dissabte 4 la música va cobrar protagonisme amb l’actuació musical infantil ‘Canta y juega’, la Mostra de balls i música valenciana per la Colla El Portet i l’actuació ‘Tributo Il Divo The 4 Stations’.

El diumenge 5 es va la inaugurar el Mercat Medieval abans de l’actuació musical infantil ‘La Princesa de Gel’. Els més majors van tindre el dinar de germanor oferit per l’Associació de jubilats i pensionistes. Acomiadaren el diumenge amb un dels plats forts, el pregó de les festes i el concert posterior a càrrec de l’Agrupació Musical del Perelló.

El dia 6 al migida va haver cinema per als més menuts amb la pel·lícula ‘Spiderman lejos de casa’, i per la vesprada l’espectacle que suposa la desfilada de Moros i Cristians amb l’entrada de les bandes de música prèvia.

El concurs d’arròs al forn sempre reunix a molta gent.

El dia 7 es va celebrar el concurs d’arròs al forn organitzat per les ames de casa Tyrius del Perelló.

Dins de les festes de la Puríssima, ja és la catorzena edició d’este concurs, com va destacar l’alcalde, Juan Botella, qui va felicitar l’Associació d’ames de casa Tyrius per la seua gran activitat durant tot l’any, i la seua implicació amb tot el que organitza al poble, com per exemple en estes festes amb altres actes.

A més, l’alcalde no va voler deixar passar l’ocasió, ja que l’any passat no va haver-hi festes, per a reconéixer públicament la labor de les ames de casa en la part més dura de l’inici de la pandèmia de la covid-19 quan van confeccionar màscares i van donar un exemple de solidaritat. 

Eixa mateixa vesprada es va oferir l’espectacle teatral en el Centre Cultural: ‘La comèdia de la vida’ per Lola Moltó.

Finalment, el 8 de desembre a les 8 del matí va ser el torn de l’aurora en honor a la Puríssima i a les 9, la xocolatada organitzada per l’Associació de d’Ames de casa Tyrius del Perelló. al migdia es va celebrar la missa solemne en honor a la Puríssima i, en acabar, la mascletà a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer.

Va tancar les festes la solemne processó en honor a la Puríssima acompanyada per l’Agrupació Musical del Perelló i el posterior castell de focs artificials.

Més llegits