Dimarts, 4 octubre, 2022
IniciCulturaJoan Santacreu deixa la direcció del MIM de Sueca

Joan Santacreu deixa la direcció del MIM de Sueca

El director dels últims set anys de la Mostra fa un pas al costat davant la impossibilitat de compaginar la gestió de la seua companyia amb el festival 

El màxim responsable en els últims set anys de la Mostra Internacional de Mim a Sueca, Joan Santacreu, deixa la direcció artística del festival i tanca una etapa en la qual el certamen de teatre gestual més important d’Espanya ha aconseguit la xifra de més de 20.000 espectadors en cadascuna de les seues edicions. El fins ara director del MIM ha decidit ara fer un pas al costat davant “la impossibilitat de poder estar al cent per cent als comandaments del festival a conseqüència de la falta de temps a causa de l’increment del volum de treball en la meua pròpia companyia, la Cia. Maduixa”, indica Santacreu qui assegura no estar “ni molt menys cansat de dirigir el MIM però les característiques del certamen precisen d’un equip que puga respondre instantàniament de cadascuna de les necessitats que van requerint-se al llarg de l’any i això, davant el nivell de treball que se’ns planteja en Maduixa en els pròxims mesos amb gires a nivell internacional, és impossible”

Joan Santacreu va dirigir la Mostra Internacional de Mim a Sueca des de la seua 26 edició fins a la 31, celebrada este 2021 després de veure’s obligada la seua suspensió en 2020 per la pandèmia de la covid.

Durant tots estos anys, el suecà va imprimir el seu propi segell al festival, donant-li una gran importància a l’aposta pels espectacles de carrer i les propostes internacionals. De la mateixa manera, l’últim director de la Mostra va aconseguir un notable increment de les actuacions i companyies que any rere any acudeixen a Sueca. En la recent 31 edició, el MIM va batre tots els seus rècords i va aconseguir presentar en una mateixa jornada un total de 18 espectacles. “Estic molt satisfet de tot el treball realitzat en cadascuna de les edicions. Cada any ens proposàvem el repte de fer-lo millor, de superar la xifra dels 20.000 espectadors i de donar un toc personal al programa sense deixar de tenir en compte als veritables protagonistes del festival: els qui acudeixen cada edició incondicionalment atrets pel teatre de qualitat”.

Una vinculació ininterrompuda

Joan Santacreu va substituir en la direcció del MIM l’any 2014 a l’anterior màxim responsable i actual director de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, no sense abans formar part de la coordinació del festival des de l’any 2000. Anteriorment, el suecà sempre va estar d’alguna manera vinculat a la mostra de teatre gestual. “Als 6 anys, Abel Guarinos ja va aconseguir captivar-me i il·lusionar-me per este magnífic projecte, al qual he acabat volent com a un fill. Mai podré estar-li prou agraït”, assegura Santacreu.

Al mateix temps, l’exdirector del MIM va agrair “a tot l’equip que m’ha acompanyat incondicionalment durant tots estos fantàstics anys: a Lluna Plena Teatre per tot el seu treball passional i implicació i a l’Ajuntament de Sueca, especialment el personal de l’àrea de cultura, per la seua confiança i la seua gran gestió”. Igualment, Santacreu va elogiar “el suport rebut per part de l’Institut Valencià de Cultura, la Conselleria i la Fundació Bancaixa en cada edició, sense els quals havera sigut impossible arribar a obtenir el nivell actual de la Mostra”.
Ara, i malgrat la desvinculació de la direcció artística del MIM, l’exdirector no tanca la porta al festival. “Sempre ha format part de la meua vida i l’Ajuntament de Sueca sap que em té a la seua disposició per al que necessite”, conclou Santacreu.

Més llegits