Dissabte, 28 maig, 2022
IniciSUECALa Policia Local atén a una menor que es trobava desemparada i...

La Policia Local atén a una menor que es trobava desemparada i de matinada a l’interior d’un vehicle

Els membres del cos policial van poder mostrar el seu perfil més humà

Un delicte d’abandó de menors ha tornat a posar a Sueca en el centre de l’actualitat en l’àmbit nacional. El cas va succeir la nit del passat dissabte 20 de novembre, quan els agents en servici de la Policia Local van rebre la crida d’una menor que es trobava de matinada i desamparada a l’interior d’un vehicle aparcat en un carrer del municipi.

Pel que sembla, la mare de la xiqueta l’havia deixada en el cotxe mentre acudia a una discoteca. Res més rebre l’avís per part del 112, des de la Policia Local es van desplegar tots els recursos per a intentar localitzar a la menor de 10 anys qui va telefonar demanant ajuda. La xiqueta desconeixia el lloc exacte on es trobava, al no residir a la nostra ciutat, però els agents van aconseguir localitzar-la als pocs minuts de la crida amb la roba mullada, nerviosa i plorant.

Una vegada calmada i assistida en una primera instància, i després d’oferir-li aliment i roba d’abric, la menor va ser atesa personalment per una agent de la Policia Local amb formació professional en psicologia per a intentar evitar, o minimitzar en la mesura del possible, les conseqüències d’esta experiència. Al mateix temps, es van realitzar les corresponents diligències contra la mare per un delicte d’abandó de menors, en haver deixat presumptament a la menor, de manera conscient, amb risc greu per a la seua integritat o la seua vida. Així mateix, es va traslladar la corresponent comunicació al departament de Serveis Socials per al seu estudi i seguiment.

Imatge d’arxiu de la Policia Local de Sueca.

“Una vegada més, vull mostrar el meu total reconeixement als agents que van atendre la xiqueta i que, davant el caràcter extraordinari del cas, es van bolcar en la seua localització i en els seus primers cuidats fins que es va poder contactar amb un familiar. De nou, la nostra Policia, en un dia complicat, demostra el seu caràcter més pròxim i el seu compromís amb la ciutadania davant qualsevol situació d’emergència que puga patir, més encara quan es tracta d’atendre una menor que demana auxili, mostrant la seua gran humanitat i sensibilitat. Els nostres agents es van bolcar en la localització de la menor i, posteriorment, a proporcionar-li roba d’abric i aliment, així com una primera atenció psicològica per a mitigar els possibles efectes traumàtics que poguera causar-li la situació viscuda”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez

La mare de la menor va ser detinguda posteriorment en la caserna de la Guàrdia Civil, on va acudir al no trobar a la seua filla, per un presumpte delicte d’abandó d’obligacions familiars.

spot_img
spot_img

Més llegits