Dimarts, 7 desembre, 2021
IniciEsportsLa Fundació SASM presenta el Gran Fons i Carrera ‘Trencant barreres per...

La Fundació SASM presenta el Gran Fons i Carrera ‘Trencant barreres per la salut mental’

L’esdeveniment té per objectiu donar visibilitat i normalitat a una malaltia que necessita el suport, coneixement i comprensió

La Fundació SASM de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, celebrarà el pròxim diumenge 28 de novembre la tercera edició del Gran Fons i Carrera ‘Trencant barreres per la salut mental’, una jornada esportiva que té per objecte “mostrar, des d’una òptica oberta i multidisciplinària, la importància de l’esport com a eina d’intervenció en els processos de recuperació de les persones amb trastorn mental greu”, en paraules dels organitzadors. 

La sala de juntes de govern va acollir la presentació de l’esdeveniment, que se celebrarà en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Esport. Els i les participants podran triar entre dos circuits, de 8,5 km i 15 Km, amb eixida i arribada en l’Estadi Antonio Puchades. 

Les inscripcions, al preu de 8 euros per a la carrera de 8,5 quilòmetres, i 10 euros per al gran fons de 15 quilòmetres, es podran realitzar fins al dimecres 24 de novembre en la pàgina web de cronorunner.com. Dins de la bossa que s’entregarà als i les participants, podran trobar una samarreta tècnica, patrocinada per l’associació SPORTSA, i una gorra tècnica també patrocinada per Grup Hene S.L. “Volem animar als corredors i corredores que encara no s’hagen decidit a participar, al fet que ho facen perquè, a més de la pràctica esportiva, contribuiran a trencar barreres per la salut mental. Enguany, a més, s’entregarà com a premi un pernil al grup o equip de corredors participant més nombrós, i el grup Renault-Ginestar donarà una tauleta”, va explicar Gerard Vallespí, treballador de la Fundació SASM i un dels organitzadors de la prova, qui va voler també agrair a l’Ajuntament de Sueca totes les facilitats que els han brindat per a poder dur-la a terme, cedint les instal·lacions de l’estadi municipal Antonio Puchades. 

El director de la Fundació SASM, David Marqués, va agrair el suport que reben sempre de l’Ajuntament en tots els actes que organitzen i ha explicat que, per a ells, estes activitats són una forma més de visibilitzar els problemes de les persones amb malaltia mental que podem patir qualsevol en algun moment de la nostra vida. “També és una manera de facilitar a la ciutat el contacte amb els nostres usuaris, al mateix temps que serveix per a projectar una imatge positiva i saludable del col·lectiu al qual atenem. Tot el que es recapta en este tipus d’activitats es destina a entitats sense ànim de lucre de Sueca triades pels propis usuaris de la Fundació; per tant, és una manera també de retornar-li al municipi el que ens ha donat durant tots estos anys”, va explicar Marqués, qui va anunciar que les inscripcions havien arribat ja a la xifra de 200 persones, però que confien a superar els 300 participants en esta edició. “Per a nosaltres, com a entitat, suposa un orgull que gent de tota la Comunitat Valenciana participe en estes activitats, al mateix temps que creiem que és un impuls per al municipi de Sueca en la promoció de l’esport i la salut mental”. 

Per la seua banda, la regidora d’Esport, Celia Beltrán, va assenyalar que “des de l’Ajuntament, sempre donarem suport a este tipus d’esdeveniments que defensen causes tan importants i que, a més, promouen l’esport i serveixen per a donar a conéixer la nostra ciutat a tots els participants que vinguen des d’altres llocs”. Al mateix temps, va voler animar a la ciutadania de Sueca, i voltants, al fet que participen en esta carrera, i va informar que la prova complirà amb tots els protocols sanitaris establits anti covid. 

Lluitar contra l’estigma

Finalment, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va animar a la ciutadania de Sueca i altres municipis al fet que participe en esta activitat “que a més de fomentar l’esport, ajuden a lluitar contra l’estigma que pateixen les persones amb malaltia mental”. 

spot_img
spot_img
spot_img

Més llegits