Dimarts, 7 desembre, 2021
IniciSUECAEl Dia Internacional contra la Violència de Gènere es commemorarà amb molts...

El Dia Internacional contra la Violència de Gènere es commemorarà amb molts actes

La ciutat de Sueca s’unirà, un any més, a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebrarà el 25 de novembre. Des de l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat, s’han programat una sèrie d’actes per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport de Sueca (membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere) a esta causa que afecta a tota la societat.

“Enguany, hem preparat una programació més extensa per a commemorar este dia tan reivindicatiu, ja que la normativa sanitària està més permissiva. D’altra banda, la Comissió d’Igualtat té previst reunir-se per a fer una valoració i estudi de les últimes mocions presentades al voltant d’este dia”, va indicar la regidora d’Igualtat, Gema Navarro. 

Les activitats programades començaren dijous 18 de novembre, a les 19 hores, amb l’encesa d’una il·luminació especial en la façana de l’Ajuntament de color morat. El dilluns 22, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Pública i placeta dels Molins, s’ofereix una xarrada i exposició fotogràfica amb el títol ‘Es tracta de persones’ i la performance ‘Cadenes Invisible’s. La mostra de fotos podrà visitar-se fins al 30 de novembre. 

El dimarts 23, a les 19.30 hores, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà la representació teatral ‘Segarem ortigues amb els tacons’, de Contrahecho Teatro. L’entrada serà gratuïta. El dimecres 24, a les 18.30 hores, en l’escala de la Casa de la Cultura, es procedirà a la lectura de poesia reivindicativa en col·laboració de l’Escola de Formació per a Persones Adultes. 

Concentració oberta

El dijous 25, a les 12 hores, es realitzarà una concentració oberta a tota la ciutadania i minut de silenci junt al banc morat de la placeta del Convent. A les 18.30 hores, en el Casal Jove, s’entregaran els premis del “Concurs d’Eslògans per la Igualtat a les Escoles”. El divendres 26, a les 12 hores, en la plaça de l’Ajuntament, es procedirà a la lectura del manifest commemoratiu pel 25N i s’oferirà el micròfon a tots els col·lectius i ciutadania en general que vulga intervindre. 

I ja al desembre, el dia 14, a les 18.30 hores, a la Casa de la Cultura, s’oferirà una xarrada col·loqui amb el títol Migració i violències masclistes, a càrrec de Creu Roja. Moderarà l’acte Patricia Peris, responsable del departament de la Dona de Creu Roja. 

Finalment, el 15 de desembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica de Creu Roja Dones del Món, a la sala Els Porxets.

spot_img
spot_img
spot_img

Més llegits