Dimarts, 7 desembre, 2021
IniciSUECASueca comptarà amb una nova Llar del Jubilat totalment adaptada al segle...

Sueca comptarà amb una nova Llar del Jubilat totalment adaptada al segle XXI

L’Ajuntament de Sueca inverteix més de 400.000 euros en les noves instal·lacions per al gaudi de les persones més majors

L’Ajuntament de Sueca treballa, des de fa poc més de dos setmanes, en les instal·lacions que es convertiran en la nova Llar del Jubilat del municipi. Esta nova infraestructura se situarà en un edifici que es troba a l’entorn dels Molins del Pasiego, encara que no pertany a este complex, i al costat de la Biblioteca Pública. Es tracta d’una construcció industrial de principis del segle XIX que es va utilitzar prèviament com a graner per a l’arròs i com a taller d’artistes fallers. La nova Llar del Jubilat comptarà amb una sala gran per a diferents usos, bar, serveis, magatzem i una terrassa envidrada, per a poder ser utilitzada també a l’hivern, amb vistes als Molins. “Al tractar-se d’un edifici de propietat municipal, ens va semblar una idea encertada utilitzar-lo com a nova Llar del Jubilat, a més de per la seua importància arquitectònica, per les seues possibilitats i el seu entorn, un lloc tranquil. El nou centre estarà dotat de totes les característiques pròpies d’una Llar de Jubilats adaptada al segle XXI. Al mateix temps, aprofitarem per a obrir un carrer per als vianants que discorrerà entre l’edifici de la Biblioteca i este nou centre, facilitant la connexió amb els Jardins del Sequial i evitant així haver de fer un volta més gran per a accedir a l’edifici”, va assenyalat l’alcalde, Dimas Vázquez. 

L’arquitecte de les obres, Vicent Meseguer, va explicar que el projecte “contempla l’aprofitament de tot el volum d’este espai singular i meravellós, amb una coberta inclinada i una altura de més de cinc metres en algunes zones. Integrarem tot el que es puga la nova actuació en la construcció tradicional”. Així, els rejols de caravista es mantindran i s’utilitzaran elements més ecològics idonis per als edificis antics per al seu posterior manteniment. També es mantindrà l’aspecte estètic i històric en elements com les teules o la coberta en madera. “Cal tindre en compte que és una zona amb un nivell freàtic alt i molta humitat”, va indicar Meseguer.

Les obres està previst que finalitzen l’estiu del 2022.

Dimas Vázquez assegura que la creació d’estes instal·lacions s’havien convertit en “una prioritat per a l’equip de govern”

Estes instal·lacions s’havien convertit en “una necessitat per a la ciutadania i, per tant, en una prioritat per a l’equip de govern i regidors amb delegació des de l’inici de la legislatura”, segons van indicar des del consistori. “Per fi, podem comprovar ja com la nova Llar del Jubilat va prenent forma. Per a nosaltres era una prioritat, atés que les instal·lacions del Centre de la placeta del Convent s’havien quedat insuficients. Per això, esta actuació estava contemplada en els pressupostos que vam aprovar l’any passat”, va explicar l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui va realitzar una visita a les obres junt als regidors de Persones Majors, Vladimir Micó, i Urbanisme, Fernando Franco; l’arquitecte i els tècnics; per a comprovar l’estat dels treballs i els tempos d’execució i finalització que s’han marcat. 

El regidor de Persones Majors, Vladimir Micó, va incidir també en la necessitat de disposar d’esta nova Llar del Jubilat a Sueca “perquè els nostres majors puguen comptar definitivament amb un lloc pròpiament seu. D’esta manera, descongestionarem el Centre Integral de Persones Majors de la placeta del Convent, en el qual es continuaran prestant els serveis per part de l’Ajuntament, però ara podran disposar també d’este lloc obert a tota la ciutadania per a gaudir de l’oci, reunir-se, prendre’s un café, parlar o organitzar les seues pròpies activitats”.

Per al regidor d’Urbanisme, Fernando Franco, es tracta d’una ubicació excel·lent en trobar-se en un entorn privilegiat junt als Molins i la Biblioteca, la qual cosa propiciarà una connexió major entre generacions més joves i de més edat. “L’edifici es trobava en unes condicions deteriorades per falta de manteniment durant molts anys. La nova Llar del Jubilat, d’uns 450 metres quadrats i capacitat per a 150 persones, comptarà amb una zona d’ús general per a jocs de taula, sopars, ball, etc., i una altra més tranquil·la per a veure televisió, llegir, etc. A més, disposarà d’uns banys totalment condicionats i accessibles, i una zona de bar i magatzem”. Una de les principals actuacions que es duran a terme en l’edifici consistirà en l’eliminació de totes les humitats, així com en la restauració de la coberta. “Es tracta d’un esforç molt important per part de l’Ajuntament per a crear este nou espai al servei de les persones majors”, en paraules de Fernando Franco. 

spot_img
spot_img
spot_img

Més llegits