Divendres, 21 gener, 2022
IniciSUECALa publicació d’un còmic adverteix als adolescents dels perills dels jocs d’atzar

La publicació d’un còmic adverteix als adolescents dels perills dels jocs d’atzar

La Taca Negra, dirigit especialment a l’alumnat major de 15 anys, incideix en els problemes derivats d’una de les addiccions actuals

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), ha llançat una campanya per a commemorar el Dia Sense Jocs d’Atzar que se celebra el 29 d’octubre a través de la publicació d’un còmic titulat La Taca Negra, dirigit a la població en general i, especialment, a l’alumnat major de 15 anys. 

“La campanya té com a objectiu visibilitzar els riscos de tots els jocs d’atzar i desmuntar els mites associats a ells. Així mateix, volem conéixer també què opinen els i les joves sobre este tema i, per això, hem repartit este còmic en tots els centres escolars per a mostrar-los la història de dos xics que es fiquen en este món de fàcil accés però molt complicada eixida i greus conseqüències econòmiques, socials, laborals, etc., per a ells i el seu entorn familiar. Conjuntament amb el còmic, des de la UPCCA es realitza un programa de prevenció d’addiccions de jocs en línia en l’alumnat de 4t de l’ESO i 1r de Batxiller”, va assenyalar la regidora responsable de la UPCCA, Estefanía Requeni, qui va explicar també que la pretensió de la campanya és involucrar als pares en la responsabilitat d’afrontar el problema “coneixem si els nostres fills adolescents tenen aplicacions d’apostes en el seu mòbil? Hem d’interessar-nos per les pàgines d’internet que solen visitar per a evitar que la situació s’agreuge. Existeixen indicis clars que estem davant un problema d’este tipus quan percebem canvis d’humor, aïllament social o la compra de productes cars quan no es disposa d’eixos diners”. 

Per a l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, l’ús de les noves tecnologies en uns certs jocs d’atzar ha possibilitat la seua entrada en moltes llars facilitant encara més les apostes. “També sabem que en este tipus de circumstàncies, se’ns mostra una cara amable del joc, però no les greus conseqüències que ocasiona, i que han provocat que moltes famílies s’hagen trencat. Per tot això, amb estes accions, des de l’Ajuntament es pretén obrir els ulls a tota la ciutadania, i més concretament a les noves generacions, per ser les que fan un major ús de les noves tecnologies, per a evitar eixe reclam continu que existeix per a la captació de nous clients potencials”. 

Greus problemes socials

L’addicció al joc provoca greus problemes a la societat perquè, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, implica efectes importants en la salut de les persones que acaben traduint-se en costos per a la societat, com l’assistencial o el farmacològic, i altres que tenen el seu impacte en l’àmbit social i econòmic. A més, una persona addicta pateix problemes en el seu entorn familiar i laboral que requeriran ajuda especialitzada. En este sentit, des de la UPCCA, que treballa a partir de la prevenció de les conductes addictives, es reivindica la cerca de solucions perquè no aparega el problema.

Pel que respecta a les xifres, el 28% dels menors aposten amb freqüència i, d’ells, el 50% ho fa des de l’anonimat; per tant, en molts casos, es tracta de menors d’edat que tenen prohibit apostar. D’altra banda, el 80% dels adolescents implicats en este tipus d’addiccions, són homes. 

spot_img

Més llegits