Dissabte, 28 maig, 2022
IniciSUECAL’IES Joan Fuster impulsa l’ús de la bicicleta

L’IES Joan Fuster impulsa l’ús de la bicicleta

La Policia Local col·labora, amb la Federació de Ciclisme Valenciana, en este projecte

La Policia Local de Sueca va participar esta setmana en un projecte d’innovació educativa, denominat Aula Ciclista, promogut per la Generalitat Valenciana i desenvolupat per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana. Des de l’institut Joan Fuster, centre en el que es va impartir la formació, es va sol·licitar la col·laboració de la recentment estrenada policia de proximitat per a dur a terme esta activitat amb les màximes garanties de seguretat per als i les participants: l’alumnat de 1r i 2n de Secundària. “La nova policia de proximitat pretén també ser present, i donar resposta, a totes aquelles necessitats de la ciutadania de caràcter social, com puguen ser les educatives; i este és un clar exemple”, va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez. 

El projecte Aula Ciclista naix de la necessitat de fomentar un canvi d’hàbits que reduïsca l’ús de mitjans de desplaçament urbà contaminants, alhora que educar en un ús responsable i segur de la bicicleta com la manera de mobilitat més sostenible i saludable, sensibilitzant als xics i xiques en la declaració de Crisi Climàtica, reflexionant sobre els beneficis de la bici i abordant la normativa bàsica de circulació, evitant així situacions de risc. Una altra de les seues línies principals d’actuació, és el desenvolupament de programes esportius en edat escolar com a garantia i mitjà de formació integral dels joves. 

El professorat va participar prèviament en una sessió formativa, i l’alumnat va realitzar diverses activitats durant les setmanes prèvies. Durant esta setmana es va realitzar un itinerari urbà, guiat i conduït pels tècnics d’Aula Ciclista, amb la col·laboració dels agents de la Policia de Proximitat, els quals es van encarregar del disseny i d’acompanyar als i les participants durant el trajecte per a preservar la seua seguretat, a fi de posar en pràctica tot l’aprés anteriorment. 

spot_img
spot_img

Més llegits