Dimarts, 4 octubre, 2022
IniciCulturaEl MIM bat tots els seus rècords oferint 18 espectacles en un...

El MIM bat tots els seus rècords oferint 18 espectacles en un període de 7 hores

Sueca acull una jornada maratoniana amb el millor teatre gestual de l’escena nacional i internacional

Un total de 18 seran els espectacles que s’oferiran este dissabte en la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM). L’adaptació de la programació als protocols sanitaris convertiran la quarta jornada en la més prolífica dels 31 anys d’història del festival. “Hem preparat esta edició de manera que ningú es quede sense MIM, multiplicant els espectacles perquè la limitació dels aforaments no fora impediment per disfrutar d’alguna de les obres de la Mostra”, indica Joan Santacreu, director del MIM, qui al mateix temps assegura que durant les primeres jornades la resposta del públic ha sigut “excel·lent”. “Poder tornar a vore els espais plens de gent àvida de bon teatre ens emociona després de no poder haver-se celebrat la Mostra en 2020”. La jornada de dissabte comptarà amb un dels plats forts de la 31 edició amb l’arribada de la companyia internacional Cie. Bivouac amb Perceptions, qui desplegaran a la mitjanit tot el seu potencial per primera vegada a la Comunitat Valenciana i ho faran en un dels nous espais, el CEIP Cervantes, amb entrada gratuïta per a tots els públics. L’espectacle dels francesos portarà a Sueca el circ més contemporani en una estructura espectacular que de segur meravella tothom amb els seus aparells i amb la seua tècnica.

La Cia. Hippocampe, en un moment de la seua actuació baix la pluja.

Els espectadors d’esta edició tan especial tindran també l’oportunitat de veure per primera vegada en la Comunitat Valenciana O2 (Oxígeno), de la companyia PIA Projectos de Intervenção Artística. Els portuguesos convidaran als espectadors a reflexionar sobre com ens està afectant la tecnologia. Igualment, Antes Collado oferirà una reflexió sobre antigues i noves maneres de viure amb la instal·lació de Crisálida a l’Espai Joan Fuster.

Un altre dels escenaris d’esta edició, l’Espai Multiusos, es convertirà en un lloc màgic amb L’odissea de Latung La La de David Ymbernon, una obra escènica, poètica i parateatral, amb una gran càrrega de poesia visual i música en directe.

Torna l’humor més bandarra de Murmuyo

La vesprada de dissabte servirà també per a tornar a veure a la capital de la Ribera Baixa un dels pallassos més gamberros que han passat en els últims anys pel festival. Els espectadors més fidels ja saben que Murmuyo és sinònim de provocació i sorpresa. Amb Fisura, en el Sequer del Casal Jove, el clown tornarà a transformar al públic en el plat principal d’una funció amb un excitant final. En clau d’humor desenfadat apleguen també a Sueca la Cia. Anna Confetti amb A la fresca, un espectacle que s’inspira en les àvies que a les nits d’estiu sortien a prendre la fresca i a comentar les anècdotes de la jornada, on qualsevol fet quotidià podia esdevenir una gran història.

Més llegits