Divendres, 21 gener, 2022
IniciCulturaLa segona edició del Concurs Literari El Baró de la Birra ja...

La segona edició del Concurs Literari El Baró de la Birra ja busca les millors històries

Els premis de Narrativa Curta Josep Franco i el de Poesia Antoni Prats tornen a comptar amb una dotació econòmica de 800 €

La segona edició del Concurs Literari El Baró de la Birra ja està en marxa. Des d’este divendres 23 de juliol, totes aquelles persones  amb inquietuds relacionades amb l’escriptura poden provar sort en un certamen que pretén incentivar a joves i no tan joves a escriure relats i poemes. El concurs torna a tindre dos apartats diferenciats: el Premi de Narrativa Curta Josep Franco, on es poden presentar originals amb una extensió mínima de 15 fulls DIN A4; i el Premi de Poesia Antoni Prats, on la mínima extensió és de 300 versos.

Cal recordar que en la seua primera edició, el Concurs Literari El Baró de la Birra va haver d’escollir els seus guanyadors entre els més de 130 originals que es van presentar, fet que va ser considerat pels organitzadors com “un èxit de convocatòria total”. “Esperem que enguany torne a haver-hi una acceptació, almenys, semblant perquè serà un clar indicatiu que la literatura està ben present”, explica Emili Piera, escriptor i coordinador d’un certamen que enguany tornarà a premiar als guanyadors o guanyadores amb un xec de 800 euros en cadascuna de les seues dos modalitats. Les bases per poder presentar-se es poden trobar a la pàgina web de Suheca.com, (www.suhecapuntcom.com) col·laborador del concurs junt a l’Ajuntament de Sueca, el Grupo Heineken i la Caixa Popular.

En la primera edició, el guanyador en la secció de poesia va ser Pedro López Tolosana amb ‘Quadern de bitàcola’, un orientador educatiu lleidatà de 50 anys que es va declarar “gran amant de la poesia” en el moment de rebre el premi. Per la seua banda, la jove estudiant de filosofia suecana Elena Martín-Gil es va fer, als seus 20 anys, amb el premi de narrativa curta amb ‘L’illa dels pensaments’. Tots dos llibres, editats per l’editorial El Petit Editor, es poden comprar a les llibreries suecanes o sol·licitant un exemplar al mateix local hostaler patrocinador del certamen.

Presentació dels llibres

La posada en marxa de la segona edició del concurs, celebrada el divendres 23 de juliol a la Sala d’Exposicions Els Porxets, va ser aprofitada pels organitzadors per a presentar l’edició dels dos llibres guanyadors en la primera edició. En este acte van estar la regidora de Festes, Gema Navarro; el gerent del local El Baró de la Birra, Salvador Ortells; el coordinador del concurs, Emili Piera; els membres del jurat Antoni Prats, Josep Franco i David Vidal; i Elena Martín-Gil, guanyadora del certamen de 2020.

CONSULTA ACÍ LES BASES

Descarregat el cartell ací

spot_img

Més llegits