Diumenge, 13 juny, 2021
Inici SUECA Sueca suma esforços amb motiu de la celebració de la Setmana Verda...

Sueca suma esforços amb motiu de la celebració de la Setmana Verda Europea

Des de les regidories de Medi Ambient i Educació proposen als centres escolars un repte que transforma residus en objectes útils

La Setmana Verda Europea es va celebrar del 31 de maig al 4 de juny i, des de les regidories de Medi Ambient i Educació de l’Ajuntament de Sueca, van voler sumar-se a esta efemèride amb una sèrie d’activitats destinades als i les més joves, en este cas, a l’alumnat de 6é de Primària i 1r d’ESO de tots els centres escolars de la localitat. “Considerem que la finalitat és molt important i, per això, des de les dos regidories, i al llarg d’esta setmana passada, vam repartir entre l’alumnat uns quaderns amb activitats pràctiques perquè pogueren treballar-los en classe i els ajudaren a entendre millor, i a actuar, davant la situació d’emergència climàtica”, va explicar el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez.

Junt al quadern d’activitats, es va entregar a l’alumnat uns fullets informatius sobre la importància de protegir el corriol camanegre, una espècie d’ocell característic de les platges i arenals costaners. “La nostra intenció era que coneguen esta espècie, la importància que té i quines són les seues necessitats per a poder sobreviure”, va assenyalar la regidora de Medi Ambient i Benestar Animal, Carmen Pérez, qui va afirmar també que, a més, se’ls va entregar informació sobre com actuar per a evitar la propagació del mosquit tigre.

Així mateix, des de les dos regidories van entregar a cada centre, gràcies a la col·laboració del Consorci Ribera i Valldigna, el llibre titulat Desfem, de Dani Miquel, que té per objecte conscienciar sobre la necessitat de protegir la naturalesa i el medi ambient gràcies als xicotets gestos que tots podem fer diàriament a casa o en el col·legi.

El ‘Repte dels Taps’

Finalment, des de les dos regidories es va proposar a tots els centres escolars que participaren en el ‘Repte dels Taps’, mitjançant el qual, tot l’alumnat que ho desitjava, podia participar recollint i entregant en el seu col·legi taps de plàstic, “facilitàrem als centres escolars uns depòsits de cartó perquè recolliren els taps de plàstic que entregaren els xiquets i xiquetes. Posteriorment, eixe material serà reutilitzat per a construir bancs que instal·larem en diferents llocs de la ciutat. D’esta manera, l’alumnat podrà comprovar com la seua bona acció, consistent a recollir residus que anaven a ser rebutjats, pot transformar-se en nous objectes d’utilitat per a tots i totes”, van explicar, i van conclouredient que “l’objectiu d’esta acció és posar en valor l’economia circular, partint d’un residu poder construir coses noves sense haver d’utilitzar més matèries primeres”.

Més llegits