Divendres, 22 octubre, 2021
Inici El Perelló Els autònoms i les microempreses ja poden demanar les noves ajudes del...

Els autònoms i les microempreses ja poden demanar les noves ajudes del Pla Resistir

Les sol·licituds seran admeses per estricte ordre d’entrada en el Registre Municipal fins a esgotar els 458.982,92 euros disponibles

Des del passat divendres 4 de juny està obert el termini per presentar les sol·licituds de les ajudes destinades a ajudar de manera directa a les xicotetes empreses i autònoms/es del nostre terme municipal, incloses les entitats locals menors del Perelló i Mareny de Barraquetes. L’Ajuntament de Sueca va aprovar les bases corresponents a la Segona Convocatòria de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, mitjançant la qual es destinarà la quantitat de 458.982,92 euros (que correspon a l’import romanent de la primera convocatòria). Les sol·licituds per a estes ajudes, finançades per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Sueca, hauran de presentar-se a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, del 4 al 25 de juny, tots dos inclosos. 

Des de la Regidoria responsable s’informa que “les sol·licituds hauran de dirigir-se al Departament de Comerç de l’Ajuntament, i seran admeses per estricte ordre d’entrada en el Registre Municipal fins a esgotar el crèdit disponible. A este efecte, és molt important que les sol·licituds es presenten correctament acompanyades del formulari normalitzat emplenat i de tota la documentació requerida en les bases”, va explicar la regidora de Comerç, Manoli Egea. 

Esta nova convocatòria es configura per a destinar ajudes a pal·liar les conseqüències de la pandèmia sobre sectors productius que estan patint l’impacte negatiu de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la Covid-19, ja que molts d’ells s’han vist abocats a tancar l’activitat o a reduir significativament els seus horaris durant els diferents períodes de confinament o de restriccions que s’han adoptat. Per tot això, apunten des del consistori, “és necessari i convenient articular mesures i actuacions per evitar que s’originen conseqüències irreversibles per a l’economia, el desenvolupament empresarial i comercial del municipi, i vetlar, perquè una vegada finalitzada la crisi sanitària, es puga produir, al mes prompte possible, la reactivació de l’economia de la ciutat”.

Subvencions estipulades

La quantia de la subvenció estipulada podrà ser de tres tipus: una quantitat fixa de 2.000 euros per autònom, en els sectors identificats en els annexos de la convocatòria; una quantitat fixa de 2.000 euros per microempresa amb un màxim de 10 persones treballadores, en els sectors identificats en els annexos d’esta convocatòria; i una quantitat fixa de 200 euros per autònom col·laborador, o persona treballadora afiliada a la Seguretat Social, a data 31 de desembre de 2020, d’estes microempreses o autònoms, en els sectors identificats en els annexos de la convocatòria.

En cap cas, l’import de les ajudes no podrà ser superior a l’import justificat pels beneficiaris.

Des de l’Ajuntament també van recordar que en el cas de diverses sol·licituds presentades, es tindrà en compte la data i hora de l’última presentada en el Registre d’Entrada de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

Més llegits