Divendres, 22 octubre, 2021
Inici El Perelló La Covid-19 desapareix de Sueca amb l’última actualització oficial

La Covid-19 desapareix de Sueca amb l’última actualització oficial

Sanitat indica que el municipi està, després de més de 2.000 casos, lliure de coronavirus

Sueca -i amb ella també El Perelló i el Mareny de Barraquetes- és, des d’este divendres 4 de juny, ciutat lliure de Covid-19. Després d’unes setmanes amb la incidència i els casos actius reportats en nivells molt baixos, per fi, les dades oficials del municipi han notificat 0 casos positius. El fet de no comptar amb cap cas per Covid-19 significa que l’únic que hi havia en l’actualització de dimarts 1 de juny “possiblement seria un fals positiu”, segons van indicar a les xarxes socials del consistori. D’esta manera, la incidència acumulada per PCR positius per cent mil habitats en els darrers 14 dies baixa de 3,63 a zero, segons la mateixa conselleria.

A la comarca, no obstant, les dades oficials indicaren una repuntada molt lleugera dels contagis i la incidència, que de 8,88 passa a ser de 10,81 respecte al divendres.

Cal recordar que ara fa poc més de quatre mesos, Sueca se situava entre les ciutats amb més contagis de La Ribera. Des de l’inici de 2021, el coronavirus no deixà de sumar contagis al municipi i a finals de gener es marcava un rècord de persones amb la malaltia activa al municipi suecà. Un total de 425 eren els infectats i la incidència acumulada era de 1.546, unes xifres que indicaven la gravetat de la situació a la ciutat i que s’estenien a tota la comarca i Departament de La Ribera, que situava la seua incidència acumulada en 1.468, un poc menys que la que tenia en eixe moment la localitat suecana.

Però la preocupació més gran era l’alt índex de defuncions que estaven produint-se pel coronavirus a Sueca. Des de l’inici de les dades oficials, la Conselleria

ha notificat un total de 39 persones mortes per esta malaltia. Durant el mes de gener, les xifres van sofrir el seu pic més elevat i gairebé cada dia hi havia una defunció per Covid-19. Des de l’Hospital de La Ribera advertien de les dificultats que continuaven tenint per donar atenció a tots els pacients que aplegaven diàriament i que les UCI estaven saturades. I és que allí es concentraven els malalts d’una de les regions on més estava afectant la Covid-19 de tot l’àmbit nacional. Cal recordar que este departament comptabilitzava a l’inici d’este 2021 una incidència acumulada durant les últimes dos setmanes de 292 casos cada 100.000 habitants, xifra que es va quintuplicar en menys d’un mes. Amb les restriccions i la vacunació a la qual s’està sotmetent la població des de finals de 2020 va anar canviant la tendència. Les restriccions locals s’aguditzaren durant les primeres setmanes de febrer i no va ser fins a quasi el període vacacional de Setmana Santa quan des del govern autonòmic començaren a alçar les mesures més dures.

Mascareta en espais oberts

Ara, els governs estatal i autonòmic treballen per a reduir l’ús obligatori de les màscares en determinats espais a l’aire lliure. “És un tema que està sobre la taula cal decidir quan i com”, va indicar este divendres 4 de juny la ministra de Sanidad, Carolina Darias. 

Així mateix, va reconéixer que l’autorització per part de la EMA de l’ús de la vacuna de Pfizer per al tram de 12 a 16 anys, i tenint en compte que d’ací a poc temps l’agència reguladora espera aprovar per al mateix tram d’edat la vacuna de Moderna, s’obri la possibilitat de vacunar als menors de més de 12 anys abans de començar el curs.

“La idea que tenim és proposar a la Comissió de Salut Pública que abans del començament del curs escolar, aproximadament, si així ho estima la Comissió i el Consell poder iniciar esta inoculació als nostres xiquets i xiquetes adolescents d’entre 12 i 17 anys”, va explicar la ministra.

Més llegits