Diumenge, 13 juny, 2021
Inici El Perelló Un únic cas de coronavirus a Sueca

Un únic cas de coronavirus a Sueca

L’inici de la vacunació massiva coincideix amb les xifres de contagis més baixes de la pandèmia

Cada vegada són més els veïns i veïnes de Sueca que han rebut almenys la primera dosi per a immunitzar-se contra la Covid-19. Centenars de persones han sigut cridades durant l’última setmana per a acudir  al Centre de Salut de Sueca o a les instal·lacions habilitades a les dependències de la Policia Local com a punt de vacunació. Allí han sigut inoculats amb alguna de les diferents vials existents. 

Com ja es fera en el seu moment en el Casal Fester d’Alzira, el Departament de Salut de la Ribera ha dividit l’espai d’este punt de vacunació en diverses zones diferenciades: espera, triatge i registre, zona de vacunació amb entre 2 i 5 llocs, segons el cas, espera postvacunació i atenció a possibles incidències. 

Amb l’obertura del nou punt de vacunació a les instal·lacions de la Policia Local s’ha previst que el ritme augmente i es puga vacunar a una gran part de la població de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes en els pròxims 3 mesos. Este espai és un dels 10 que el Departament de Salut de la Ribera, en col·laboració amb els diferents ajuntaments, ha posat en funcionament en l’última setmana. I és que en els últims dies han entrat en funcionament els punts de vacunació situats a Alberic (Llar dels Jubilats), L’Alcúdia (Àgora Jove), Algemesí (Sala Rex), Alginet (Centre de Salut), Benifaió (Pavelló Esportiu), Carcaixent (Magatzem de Ribera), Carlet (Teatre Giner), Cullera (Saló Multiusos) i Sueca (dependències de la Policia Local).

Segons va destacar el director d’Infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, Carlos Herrero, “l’objectiu de la nova distribució de punts de vacunació és el d’acostar la campanya als diferents municipis, amb la finalitat que els seus habitants realitzen desplaçaments més curts, i agilitar l’administració de les dosis de vacunes, de les quals cada vegada rebem més vials”.

La previsió inicial per a esta setmana era que passaren pels 10 punts de vacunació habilitats en el Departament de Salut més d’11.000 persones per a rebre les seues dosis de vacunes.

L’impuls en la vacunació aplega a Sueca -i també a la Ribera- en el moment en el qual les xifres de contagis es situen en els seus marcadors més baixos des que  Sanitat arreplega les dates oficials. En l’última actualització emesa este dimarts 1 de juny, Sueca compta només amb un contagi actiu, continuant així en ‘Nova normalitat’.

La incidència acumulada per PCR positius per cent mil habitats en els darrers 14 dies se situa en 3,63 casos per cada 100.000 habitants, segons la mateixa conselleria. 

A la comarca es redueixen els contagis i la incidència passa a ser d’11,97 a 14,28 passa a ser de 8,88 casos per cada 100.000 habitants.

Més llegits