Diumenge, 13 juny, 2021
Inici SUECA Polèmica per l'antic edifici de Correus

Polèmica per l’antic edifici de Correus

L’Ajuntament lamenta les conseqüències de la mala decisió presa per l’anterior govern municipal respecte a l’edifici de Correus

L’any 2016, l’Ajuntament de Sueca va iniciar un procés per la via civil mitjançant el qual es reclamava la propietat de l’antiga seu de Correus, situada en la plaça de l’Ajuntament, o, en el seu cas, una indemnització. Però, al febrer de 2018, el Jutjat de Primera Instància número 20 de València va dictar sentència desestimant la demanda de l’Ajuntament i determinant que l’edifici era propietat de la Societat Estatal Correus i Telègrafs S.A. “Va ser aleshores quan, malgrat les recomanacions dels tècnics municipals, que van advertir de l’error d’apel·lar esta sentència pels elevats costos que podria ocasionar per a les arques municipals, i per considerar el procés perdut, l’anterior govern municipal va decidir fer cas omís i apel·lar la sentència. Efectivament, al juny de 2019, tal com van vaticinar els tècnics municipals, l’Audiència va confirmar la sentència dictada pel Jutjat i va condemnar a l’Ajuntament a pagar les costes judicials de l’apel·lació. Sobra dir que esta despesa podria haver-se evitat si l’anterior govern municipal haguera fet les coses d’una altra manera”, ha explicat l’alcaldessa en funcions, Manoli Egea.

El govern municipal actual lamenta la desafortunada decisió que es va prendre en 2018 pels anteriors gestors de l’Ajuntament, la qual ha suposat ara un cost per al consistori de 26.180,36 euros. El procés podria continuar-se amb la presentació d’un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, però el govern actual ha decidit desestimar-lo, “anem a ser responsables amb els diners municipals que es gestionen des d’este Ajuntament i amb les decisions que afecten a tots i totes”, en paraules d’Egea.

Més llegits