Dimarts, 7 desembre, 2021
IniciSUECAL’Ajuntament aclara que les decisions sobre la vacunació són competència de la...

L’Ajuntament aclara que les decisions sobre la vacunació són competència de la Conselleria

D. Vázquez: “L’única cosa que estem fent és col·laborar perquè les vacunacions es realitzen en les millors circumstàncies”

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Sanitat, va voler informar la ciutadania que “qualsevol decisió que es pren respecte al procés de vacunació contra la Covid-19” no és competència municipal sinó de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. “Com a alcalde, m’agradaria remarcar que nosaltres, des de l’Ajuntament, no tenim cap capacitat de decisió sobre estes qüestions. L’única cosa que estem fent des del minut un és col·laborar en tot el necessari perquè les vacunacions es realitzen en les millors circumstàncies; però no tenim cap poder de decisió sobre l’ordre de vacunació, o el lloc i horari d’esta; totes estes qüestions ens venen donades per la Conselleria i l’Àrea de Salut de la Ribera”, va explicar l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui va assenyalar també que, el passat 27 de desembre, l’Ajuntament va oferir al Centre de Salut totes les instal·lacions municipals de què disposa per al procés de vacunació massiva que es preveu s’inicie en este mes d’abril. “Nosaltres, com a Ajuntament, sempre hem estat en total col·laboració amb l’Àrea de Salut al 100%”. 

Arran de la decisió adoptada per la Conselleria de procedir a la vacunació a Alzira de les persones nascudes en els anys 1956 i 1957, l’Ajuntament va tornar a remarcar que no té cap competència en estes decisions, “l’única cosa que hem pogut fer, de nou mostrant la nostra absoluta col·laboració, i a fi d’afavorir que esta vacunació fora més còmoda per a la ciutadania, és posar a la seua disposició autobusos gratuïts per a transportar-los fins a Alzira. L’Ajuntament no decideix qui, quan, ni on es vacuna. De fet, ha sigut una decisió de l’Àrea de Salut que ha afectat a tots els municipis de la comarca, no sols a Sueca”, va explicar l’alcalde. 

Per la seua banda, la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni, va explicar que “la decisió del desplaçament a Alzira és de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, qui dona les ordres que s’han de seguir segons l’estratègia de vacunació que tenen definida. El Departament de Salut de la Ribera rep la informació de la Conselleria i la trasllada als diferents Ajuntaments, entre ells el nostre, a través de les reunions que mantenim setmanalment amb els representants de Sanitat. La principal raó per la qual s’ha centralitzat esta vacunació dels anys 1956 i 1957 a Alzira i no s’ha fet a Sueca és per la falta de subministrament de les vacunes. S’ha de disposar d’un mínim de 2.500 vacunes en cada punt de vacunació i, en estos moments, des de Conselleria, no era possible oferir eixe número a cada població; per això, s’han reagrupat en un únic punt, en este cas el Casal Fester d’Alzira, en el qual es vacunarà en estos dos dies a 575 veïns i veïnes de Sueca”. Davant esta conjuntura, la regidora de Sanitat va explicar que “hi havia dos opcions: esperar que arribaren més dosi per a habilitar els punts de vacunació perifèrics en altres municipis com el nostre, deixant que la Covid-19 continuara propagant-se, o anar vacunant a la població conforme vagen arribant les vacunes i que vagen fent efecte per a guanyar al virus, vacunant a la major part de la població en el menor temps possible. I es va optar per la segona opció des del Departament de la Ribera. A Sueca ja ho tenim tot preparat per a, quan disposen de les suficients dosis, iniciar la vacunació general a la nostra ciutat”. 

Des de l’Ajuntament van tornar a remarcar que continuaran mostrant la seua “absoluta col·laboració amb tot el procés a fi que es realitze de la manera més òptima, segura i ràpida per a la ciutadania”. 

Tria d’un lloc

Segons van apuntar des del consistori, quan se li va requerir a l’Ajuntament per part de la Conselleria l’elecció d’un lloc idoni per a realitzar la vacunació massiva, es va optar per les dependències de la Policia Local, “un lloc ampli i ventilat, en el qual l’Ajuntament invertirà més de 20.000 euros per a condicionar-lo i dotar-lo de material i infraestructures a fi que la vacunació massiva complisca amb les condicions idònies, tant per al personal sanitari com per a la ciutadania que acudisca a rebre-la. Nosaltres no decidim res quant al procés de vacunació, però col·laborarem en tot el que faça falta perquè a la nostra ciutat es realitze de la millor manera, perquè és una qüestió vital d’interés col·lectiu”, va assenyalar l’alcalde.

spot_img
spot_img
spot_img

Més llegits