Divendres, 21 gener, 2022
IniciSUECASueca obri una Oficina Verda

Sueca obri una Oficina Verda

L’Ajuntament, gràcies a un conveni amb el Consorci de la Ribera-Àrea d’Energia, ofereix a la ciutadania este nou servei d’assessoria tècnica

Ll’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez; i el president del Consorci de la Ribera-Àrea d’Energia, Òscar Navarro; assistiren, el matí de dimarts 6 d’abril, a l’obertura oficial de l’Oficina Verda, un nou servei d’assessorament tècnic per a la ciutadania, comerços i xicotetes empreses de Sueca, que s’oferirà a l’Ajuntament, i que té per objecte fomentar un consum energètic sostenible, a més d’ajudar a l’estalvi econòmic. 

“Gràcies a este nou servei que ofereix l’Ajuntament, qualsevol veí i veïna de Sueca podrà consultar i estudiar el consum que realitza i com es podria reduir la factura d’energia, a més de valorar les diferents opcions de consum més sostenible que existeixen per a poder instal·lar en els seus domicilis. Així mateix, se li facilitarà tota la tramitació necessària per a dur a terme les gestions. M’agradaria també que les diferents associacions i col·lectius de Sueca es feren ressò d’este nou servei perquè arribe a tota la ciutadania”, explica l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

“Per a nosaltres és un servei molt important que s’ofereix a la ciutadania. Era, a més, un compromís al que ens obligava el Pacte Europeu de les Alcaldies per al Clima i l’Energia , aprovat al setembre de 2020. L’obertura d’esta Oficina Verda és un pas endavant a la nostra ciutat cap a l’estalvi d’energia i cap a un consum d’energia sostenible”, assenyala la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez, qui explica també que esta nova Oficina Verda treballarà per a ajudar i assessorar de forma personalitzada la ciutadania, estudiant les factures i valorant en quins períodes s’incrementa el consum; comparant quines companyies afavoreixen un estalvi major; ajudant en la tramitació de gestions per a la contractació d’energies més renovables o per al Bo Social; o explicant els avantatges i la rendibilitat que suposa en els domicilis este tipus d’energia; entre d’altres funcions. Així mateix, l’Oficina Verda s’encarregarà de realitzar auditories en els edificis públics per a reduir el consum, impulsant mesures d’eficiència energètica i la instal·lació d’energies renovables en les dependències municipals. 

Per la seua banda, el president del Consorci de la Ribera-Àrea d’Energia, Òscar Navarro, explica que “per a nosaltres és una oportunitat molt important que s’inicie este servei hui en el primer municipi de la Ribera Baixa, a Sueca, i amb unes condicions molt interessants tant per a l’Ajuntament com per a la ciutadania. L’objectiu principal de qualsevol administració és arribar als nostres veïns i veïnes oferint-los un servei que siga de gran interés en la seua vida. I, per tant, eixa atenció individualitzada en tot allò relacionat amb temes energètics i de sostenibilitat és molt interessant, especialment en este moment que vivim de canvi de model en el qual se suposa que anem cap a una societat que ha de complir uns objectius de desenvolupament sostenible en un agenda que, teòricament, finalitza en 2030. Per tant, estes actuacions estarien englobades en eixe objectiu prioritari de les administracions d’aconseguir arribar a una societat que genere un residu zero o pràcticament zero”. 

L’Oficina Verda està instal·lada en la planta baixa de l’Ajuntament, i el seu horari d’atenció al públic és els dimecres i dijous, de 9 a 14 hores, amb accés mitjançant cita prèvia en la web municipal.

spot_img

Més llegits