Dijous, 5 agost, 2021
Inici Cultura Lucía Burguera rep el reconeixement del consistori pels seus mèrits acadèmics i...

Lucía Burguera rep el reconeixement del consistori pels seus mèrits acadèmics i recents composicions

La jove compositora transmet en Re-Evolution els canvis més rellevants que han experimentat els drets de les dones en les últimes dècades

L’Ajuntament de Sueca va brindar, este 31 de març, un reconeixement públic a la jove compositora Lucía Burguera Gandia, pels seus mèrits acadèmics i la recent estrena de la seua obra Re-Evolution, coincidint amb la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona. La peça musical, consistent en una obertura per a banda, pretén transmetre els canvis més rellevants que han experimentat els drets de les dones en les últimes dècades. En l’acte van estar presents, a més de l’homenatjada i els seus familiars, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el regidor de Cultura, Vladimir Micó; la regidora de Protocol, Celia Beltrán; i els regidors de la corporació, José Luis Ribera i Roser Viñoles. “A més de per la seua més recent composició, este reconeixement públic que realitza hui l’Ajuntament de manera oficial es fa extensible a la seua dilatada trajectòria musical, malgrat la seua joventut. És admirable que una persona amb tan sols 17 anys haja aconseguit ja tants èxits i convertir-se en un referent en la cultura i la música de la nostra ciutat”, va afirmar el regidor de Cultura, Vladimir Micó.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va tindre paraules de felicitació per a Lucía i la seua família, al mateix temps que va remarcar el fet que “este acte s’haja produït hui, dia en què les nostres bandes de música han sigut reconegudes com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La música forma part de la idiosincràsia de la nostra terra. La majoria de les famílies compten amb un músic entre els seus membres, i Lucía és un exemple. Des d’ací, et donem la nostra enhorabona i t’animem a continuar creant i aportant a la música tot el teu saber fer”.

La jove percussionista, compositora i membre de la Societat Ateneu Musical de Sueca, va rebre de mans de l’alcalde una sèrie d’obsequis, entre els quals es trobaven la insígnia de l’Ajuntament i una còpia de l’acta de la Junta de Govern en la qual s’aprovava per unanimitat la realització d’este reconeixement. Lucía Burguera va tancar l’acte amb la seua intervenció, en la qual va agrair a la seua família, a l’Ateneu Musical i als seus professors, haver-la ajudat a continuar creixent a poc a poc des que componguera, fa uns anys, el pasdoble Sueca. “Vull donar les gràcies per l’oportunitat de crear l’obra Re-Evolution i pel bon acolliment que ha tingut. En ella ha quedat reflectit el que pretenia: transmetre el que sent a través de la música i que les persones ho senten així quan l’escolten”.

Més llegits