Dimarts, 7 desembre, 2021
IniciEl PerellóUnes Falles sense falles

Unes Falles sense falles

Pasqual Carrasquer, ‘Pasqualet’: “És una llàstima molt gran. Unes Falles sense monuments no són el mateix, falta el més important”

Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes s’han tornat a quedar sense monuments als carrers. De nou, els artistes fallers han hagut d’aparcar la seua faena i professió per buscar-se la vida en altres menesters. “És una llàstima molt gran”, indica des del seu retir  a l’asil d’ancians suecà Pascual Carrasquer, ‘Pasqualet’, qui als seus 95 anys acabats de complir veu com  el coronavirus ha tornat a deixar als ninots guardats a les naus del polígon. Les falles són una festa que lliga a homes i dones, xiquets i xiquetes, i que conformen un sentiment bàsic per a la sociabilització però que, al mateix temps, dona feina a moltes persones directament i indirectament. Tenim un Gremi d’Artistes Fallers, indumentaristes, pirotècnics, escriptors, professionals del sector de la imatge (maquillatge, perruqueries…), músics … el món faller mou a molta gent durant tot l’any. 

“Unes falles sense monuments no són el mateix, falta el més important, allò que li dona sentit a la festa”, indica Pascual Carrasquer. Enguany, ‘Pasqualet’ tampoc ha pogut rebre la visita dels centenars de fallers i falleres que els últims anys han passat a saludar-lo durant l’acte de la visita a l’Asil d’Ancians que sol fer-se el 17 de març, precisament el dia del seu aniversari. En esta ocasió i per les circumstàncies marcades pels protocols sanitaris, la celebració la va compartir amb aquells que no fallen durant l’any. Un dels qui va acudir en esta ocasió a felicitar-lo va ser el seu amic de tota la vida Eugenio Gil, faller de comissió des de 1976, que també va complir anys durant la setmana fallera: 81 anys el 16 de març.

Tant l’un com l’altre han afrontat este any sense falles amb una gran tristesa pels esdeveniments que han anat succeint-se però, al mateix temps, amb l’esperança que les vacunes i les investigacions acaben prompte amb la pandèmia “i deixem de vore morts, gent patint i puguem viure millor tot el món”.

Un faller reconegut

La Junta Local Fallera va incloure en 2018 l’entrega de la seua màxima distinció, l’Espiga d’Or Honorifica a Pascual Carrasquer Blasco, ‘Pasqualet’, en reconeixement de la seua llavor en pro de les falles de Sueca, per realçar i enaltir la festa fallera i per vetllar per la seua continuïtat. L’artista i mestre d’artistes, suecà de soca-rel amb una dilatada trajectòria professional, molt volgut dins i fora del món faller, va arreplegar als seus noranta-un anys el guardó en un acte on els fallers i falleres que omplien el pati de butaques del centre municipal Bernat i Baldoví el van rebre de peu i amb una forta ovació.

spot_img
spot_img
spot_img

Més llegits