Dimarts, 7 desembre, 2021
IniciEl PerellóSueca entra en una setmana fallera atípica amb la il·lusió de no...

Sueca entra en una setmana fallera atípica amb la il·lusió de no deixar caure la festa

La Junta Local Fallera i les 16 comissions han preparat una sèrie d’esdeveniments que, de nou, estaran marcats per la pandèmia

“Adéu. Ja era oficial, que s’apague la televisió, tot el que havia de saber ja m’ho van contar. El món havia de parar. Adéu, fallers. Aquell inoblidable 10 de març donàrem l’adéu més gran.

Adéu. Tots a una veu, com nosaltres solem fer. I hui no hi ha notícies males que esperar. El sol tornarà a brillar, tornarem a celebrar. Què tot passarà? Ho sabem. Què tornarem a inundar els carrers? També. 

Però de moment ho deixarem en un ‘fins prompte’. Hui més que mai #tornarem”.

Amb estes emotives paraules, la Fallera Major de Sueca, Alicia Falcó, recordava a les xarxes socials que ja feia més d’un any que les Falles van canviar el seu rumb a conseqüència de la Covid-19. Si la setmana fallera es va cancel·lar en 2020 a última hora sense pràcticament capacitat de reacció, este 2021 les comissions de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes que conformen la Junta Local Fallera sí que han pogut preparar una sèrie d’esdeveniments per a no deixar en l’oblit les festes josefines. Des de l’inici del mes de març ja han sigut diversos els actes que han anat duent-se a terme. Festes com l’homenatge al Concurs de Paelles Faller o la Cavalcada del Ninot Virtual -per a majors i la seua versió per a menuts- han servit per a conscienciar a fallers i falleres que la “flama està ben viva” i que, més prompte que tard, la música i els coets tornaran a escoltar-se als carrers. 

Fa més d’un any que es ‘desplantaven’ les poques falles que començaren a vore’s als carrers del municipi i, 12 mesos després, encara continuen guardades en els tallers o en els espais habilitats per a l’ocasió. Però mentre no es poden tornar a contemplar els ninots a les places i carrers, ni es poden tornar a ajuntar les persones als casals, els fallers i falleres continuen amb la il·lusió que 2021 tindrà, d’alguna manera, Falles.

Així, per als últims dies que precedixen a Sant Josep i per al mateix 19 de març, van a celebrar-se una sèrie d’actes que s’inicien este mateix divendres 12 de març amb les Albaes Virtuals, un esdeveniment que podrà vore’s a les xarxes socials i que va estar gravat fa uns dies a la Muntanyeta dels Sants.

A les albaes li seguirà, també a les xarxes socials i este dilluns 15 de març, la Plantà Virtual. En este cas, des de la Junta Local Fallera han convidat a tots els membres de les comissions infantils i majors a compartir el seu sopar casolà de la plantà a les xarxes. 

Per als dies 16, 17 i 18 de març tornaran els coets a la localitat. Ho faran amb el tir de carcasses anunciadores cada migdia a les 14 hores.

El dimecres 17 i el dijous 18 de març es durà a terme l’ofrena a la Verge de Sales. Per poder fer-la i seguint els protocols actuals, s’habilitaran 3 hores en les quals els fallers i falleres, vestits amb la corresponent indumentària valenciana, podran visitar a la patrona situada en estos moments a l’església de Fàtima.

També el dijous 18 de març tindrà lloc, a les 7 i mitja de la vesprada, el lliurament de Premis Falles Confinades 2020 al Museu Faller.

Finalment, i com no podia ser d’altra forma, la festivitat de Sant Josep serà el dia que més activitat fallera tindrà. Al trenc d’alba està prevista la disparada de tres salves abans que done inici una despertà seqüencial als llocs on es planten els monuments. A migdia, els màxims representants de les comissions acudiran a l’església de Sant Pere, on se celebrarà una missa en honor a Sant Josep. Este acte també es farà a l’església Sant Pasqual Bailón del Perelló. Ja a la vesprada, a les 17 hores, les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor, i els representants de les falles i de la JLF visitaran a la Verge de Sales a l’església de Fàtima. Per últim, a les 11 de la nit es durà a terme la Cremà Virtual de l’estoreta i de les 16 Falles de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes.

spot_img
spot_img
spot_img

Més llegits