Dimecres, 14 abril, 2021
Inici SUECA Tres parròquies suecanes es van immatricular nou béns i immobles gràcies a...

Tres parròquies suecanes es van immatricular nou béns i immobles gràcies a una llei de 1998

El Govern fa públic el llistat de les més de trenta mil inscripcions on apareixen Sant Pere Apòstol i Nostra Senyora de Sales

Un total de nou van ser els béns immobles que l’Església catòlica va immatricular a Sueca gràcies a una llei impulsada pel Govern que presidia José María Aznar en 1998 que va permetre registrar al seu nom edificis, apartaments o finques amb tan sols una certificació eclesiàstica. Esta setmana, el Govern actual va publicar el llistat amb els 34.961 béns i immobles amb la finalitat que puguen ser sotmesos a consulta pública perquè els particulars que consideren que tenen drets de propietat sobre els mateixos puguen iniciar els processos de reclamació. A la localitat de Sueca, la parròquia de Sant Pere Apòstol  va immatricular, gràcies a esta llei, un total de set béns: el temple parroquial de l’Església de Sant Pere Apòstol, la capella del Santíssim Crist de l’Hospitalet i cinc parcel·les de terrenys. Per la seua part, la parròquia de Nostra Senyora de Sales es va immatricular el temple parroquial de l’Església de Nostra Senyora de Sales. L’última escriptura realitzada baix esta normativa legal la va fer la Parròquia de Sant Pasqual Bailón del Perelló, que es va immatricular l’Ermita de Sant Roc de Les Palmeres. 

La normativa hipotecària va permetre a l’Església, durant dèsset anys, posar al seu nom béns immobles que estigueren destinats al culte o no, com pogueren ser finques, parcel·les, habitatges i aparcaments. Este procediment va estar vigent fins a l’any 2015, quan es va modificar esta llei. 

Què és immatricular?

En l’argot administratiu, immatricular és inscriure un bé immoble per primera vegada i incorporar-lo al Registre Públic de la Propietat. L’Església va poder incrementar el seu patrimoni immobiliari amb la llei de 1998 “de manera opaca i sense cap control”, segons van denunciar diverses organitzacions, les quals ho consideren una “apropiació il·legítima”. Segons van indicar, “moltes d’estes propietats van ser posteriorment venudes, amb els seus corresponents ingressos per una quantia desconeguda”.

Més llegits