Diumenge, 13 juny, 2021
Inici SUECA Sueca rebaixa fins a 48 persones els contagis actius i se situa...

Sueca rebaixa fins a 48 persones els contagis actius i se situa en xifres del mes de desembre

La localitat passa del color roig al color taronja en aconseguir una incidència acumulada de 174 casos cada 100.000 habitants

Sueca abandona, després de més d’un mes, el color roig que indicava una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants o, el que és el mateix, el ‘risc extrem’. La continuada baixada dels contagis actius que marca en cada actualització Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va deixar, este divendres 19 de febrer, una incidència acumulada de 174 casos i un total de 48 contagis actius, 81 casos menys que 7 dies enrere. Es tracta de la confirmació que les mesures imposades han servit per a doblegar una tercera onada que es va iniciar amb un augment després dels dies festius del pont de la Constitució i que es van multiplicar fins a aplegar a superar els 400 casos a finals del mes de gener. I és que després d’un mes i mig de continus augments i de dibuixar una corba cap amunt, Sueca va girar esta tendència en iniciar-se el mes de febrer. No obstant això, pel camí han perdut la vida molts suecans i suecanes (esta setmana s’han notificat dos defuncions més per coronavirus) i ja són 32 les vides que la pandèmia s’ha endut, de les quals 28 d’elles s’han registrat en este 2021. 

A Sueca, el consistori va anunciar el passat divendres 12 una xicoteta relaxació en les mesures imposades i, mitjançant un ban d’alcaldia, va anunciar la reobertura del Museu Joan Fuster, la Biblioteca Municipal, el Casal Jove, el Centre d’Informació Juvenil i el Casal Multiusos, tots ells amb aforament limitat.

L’Ajuntament de Sueca va recomanar en el mateix ban que es continuara actuant amb precaució i responsabilitat. “És fonamental la col·laboració de totes i tots, i recordeu que la principal eina per a la prevenció d’esta malaltia no és altra que l’actuació responsable de cada un de nosaltres”, van indicar. 

Baixada general

Al Departament de La Ribera, la incidència acumulada per cada 100.000 habitants és de 204 casos, menys de la meitat que fa tan sols una setmana. Al nostre departament de salut ja hi ha municipis on no es comptabilitzen contagis. Són els casos de localitats xicotetes com Fortaleny, Benimodo o Benimuslem.

Més llegits