Divendres, 22 octubre, 2021
Inici Opinió Joanot presència, “Cap problema”

Joanot presència, “Cap problema”

OPINIÓ · Olivetes Xafaes

L’excursionisme i el senderisme valencià estem de dol per la dolorosa pèrdua d’un dels seus millors ambaixadors, d’un home que encara que vivia a Polinyà, era un gran enamorat de Sueca i de tota la Ribera.

El passat 4 de Febrer, unes poques Olivetes Xafaes, en representació de tot el Grup Senderista, acompanyarem des de lluny, degut a les circumstàncies, a Joanot Presència en una ruta que mai hagueren volgut fer. Curiosament, el dia 10 de Gener passarem pel mateix camí de l’Ermita en Polinyà, fent la Ruta 15 de la Guia Senderista “Entre Arròs i Taronges”, d’una manera agradable i divertida caminant al costat de Juanjo i Mila cap al Forn de Carrascosa.

Dijous 4 de Febrer a migdia, la cosa va ser ben diferent. Anàrem cap al cementeri de Polinyà a despedir-nos d’un gran amic i millor persona. Si, dic despedir-nos de la persona amb el sentiment que amb ell se’n va una part molt important de les nostres vides. D’altra banda, el seu llegat i el seu esperit emprenedor, sempre quedaran amb nosaltres. L’entusiasme que ficava en tot el que feia, la disposició al treball, les seues imatges, les cròniques setmanals que escrivia, els seus coneixements i consells, la simpatia sempre per davant i, per suposat, la seua frase preferida: “Cap problema”.

Sempre quedarà amb nosaltres el record d’aquell que s’anomenava a si mateix “dissident… amb raons!”, lluitador per les causes justes i nobles, compromés i solidari amb la gent necessitada. El temps passarà però mai ningú podrà cobrir el forat que ens ha deixat al cor tan desgraciada pèrdua. Mila, tu millor que ningú, coneixes a Joanot i saps de l’immens dolor que deixa la seua absència. Els amics i amigues d’Olivetes Xafaes estarem sempre amb tu i estarem sempre amb Juanjo.

D’ara endavant, el seu esperit ens acompanyarà cada vegada que anem a la muntanya o a qualsevol altra ruta i de segur que cuidarà i procurarà que no ens ocórrega cap accident o entrebanc a ningú, com ha fet sempre en totes les excursions i rutes, convertint-se així en el nostre particular “JUANJO DE LA GUARDA”.

Descansa en pau amic, no t’oblidarem mai.

*Olivetes Xafaes

Més llegits