Divendres, 22 octubre, 2021
Inici Opinió El treball de l’oposició

El treball de l’oposició

OPINIÓ · Grup Municipal Compromís per Sueca

Fa uns dies, el senyor Dimas Vázquez, actual alcalde de Sueca gràcies als vots del PP i de Ciudadanos, es despatxava amb una filípica contra el Grup Municipal de Compromís, amb uns arguments parcials, faltant a la veritat i amagant les dades històriques que no li interessaven. Ja li hem contestat amb un altre article (Són les persones, no les sigles). Però si ara tornem a la càrrega és per un fet encara més greu.

En el seu escrit, amb la seua prepotència habitual, es permetia manar-nos la faena: “…Que arrimen el hombro en positivo…”. Que no és el que estem fent des del principi de la legislatura? Hem presentat un bon grapat de mocions, ens hem posat a disposició de l’equip de govern per ajudar-los en la gestió del COVID, fent propostes en positiu. I també hem fiscalitzat la seua acció de govern, perquè és el que ens toca com a oposició.

I este mes de febrer havíem presentat una moció per a demanar al Govern d’Espanya, entre altres coses, que regularen el preu de la llum que pujà d’una manera insostenible a principis de gener, per culpa del temporal de neu però, sobretot, perquè les companyies elèctriques sempre fan negoci, sense tindre en compte les circumstàncies personals de la gent.

Doncs el senyor alcalde ha decidit que la nostra moció no tractava d’un tema que tinguera relació amb Sueca, i no el posà en l’ordre del dia del plenari del passat dijous 4.

Ara resulta que la gent de Sueca continua il·luminant sa casa amb ciris i palmatòries, i cuina el seu menjar amb espigons o carbó. I es calfa amb llenya de taronger.

Com pot atrevir-se a dir això? No vol que arrimem el muscle? No seria una bona cosa que el govern legislara a favor de la gent i no de les grans multinacionals de la energia?

El que passa realment és que ell no vol oposició. A ell li agrada que li aplaudisquen tot el que fa, com un vulgar cacic. I per això no ens deixa treballar.

Hui mateix, 2 de febrer, ens ha arribat una contestació del Defensor del Pueblo a un requeriment que li férem sobre la nul·la col·laboració de l’Ajuntament en el tema del despatx de l’oposició.

I què diu l’escrit del Defensor del Pueblo?

“La falta de respuesta a este último requerimiento, expresiva de falta de colaboración de la Administración para cumplir el deber legal que le impone el artículo 18.1 de la Ley Orgánica 3/1981, de 6 de abril, del Defensor del Pueblo, provocará que se proceda a incluir al mencionado Ayuntamiento en el informe de gestión que se eleva anualmente a las Cortes Generales, todo ello sin perjuicio de las responsabilidades en que hubieran podido incurrir las autoridades y funcionarios.”

Què vol dir això? Que l’Ajuntament de Sueca entrarà en la llista negra del Defensor del Pueblo, per no col·laborar amb ells. I si fora reincident, podria fins i tot perdre subvencions de les administracions.

Per pura i simple mania personal, no ens facilita els mitjans per a fer la nostra faena. I després tampoc admet les nostres propostes, pot ser perquè no se li han acudit a ell, o perquè podem fer-li ombra.

Però no és l’única cosa que no ha fet. Tampoc disposem encara del l’informe complet de l’adequació del pàrquing de l’Avinguda Ciutat de Pamplona en solar per a les Escoles Carrasquer. Ni els informes jurídics sobre els que el senyor Ribera permetia que les persones que accedien al coto es pugueren botar el toc de queda (que en el passat ple sembla que digué que no existien!). 

Senyor Vázquez, siga un poc més demòcrata i accepte que li queden dos anys i mig d’oposició de Compromís. I després el poble ja posarà a cadascú al seu lloc.

Més llegits