Diumenge, 13 juny, 2021
Inici El Perelló Els casos es reduïxen un 60% en una setmana i es tornen...

Els casos es reduïxen un 60% en una setmana i es tornen a marcar xifres de principis de 2021

Els 129 contagis actuals indiquen una incidència acumulada que continua sent molt alta amb 458 casos cada 100.000 habitants

La corba marca una clara tendència a la baixa en les últimes dos setmanes.

No cal confiar-se. Un total de 129 casos actius a Sueca continuen sent molts, continua sent una incidència acumulada de 458 casos cada 100.000 habitants, més del doble de la incidència a partir de la qual es considera ‘risc extrem’. No obstant això, cal ser positius després de l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d’este divendres 12 de febrer. La corba de contagis a Sueca marca una clara tendència a la baixa i tornem a les xifres de principis d’any quan la pandèmia començava a expandir-se a la localitat a un ritme frenètic que obligava a posar en marxa una sèrie de restriccions que, a hores d’ara, encara continuen vigents. Els 129 casos actuals signifiquen, entre altres coses, que la xifra d’infectats actius detectats per proves PCR o d’antígens a Sueca és un 60% menor que la de fa tan sols una setmana. Tanmateix, la baixada també reflectix que des del passat 29 de gener, dia que es va marcar el rècord total de contagis amb 425, els casos s’han reduït en un 70%.

Cal recordar que ara fa un mes, l’Ajuntament de Sueca va sol·licitar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que s’adoptaren al més prompte possible mesures sociosanitàries més contundents per a frenar el nivell d’incidència que havia passat d’uns nivells mínims de contagis a unes xifres molt preocupants i una taxa del nivell d’incidència que se situava aleshores en els 1.105. El consistori assegurava en aquell moment que “els nivells d’incidència de la pandèmia en el nostre municipi arriben a ser absolutament insostenibles (superant amb escreix els registrats en els mesos de març, abril o juny)”. I encara faltava un últim augment dels casos que va fer repuntar la corba fins a aplegar als 1.546 d’incidència acumulada el 29 de gener. 

Cinc morts en 7 dies

L’última actualització de Conselleria també va indicar que a Sueca s’havien registrat cinc morts més per coronavirus en l’última setmana, el que fa un total de 30 persones segons les xifres oficials.

La tendència que s’ha vist a Sueca coincidix amb la que està experimentant el Departament de La Ribera, on la incidència acumulada per cada 100.000 habitants és de 580 casos. Al nostre departament de salut es poden vore municipis que compten amb una incidència de 123 casos cada 100.000 habitants (Sollana) o, en pobles xicotets, de 64 (Alfarp, amb un sol cas) i altres que s’acosten encara als 1.200 com Tous.

Més llegits