Dimarts, 9 març, 2021
Inici SUECA Compromís demana davant Conselleria el cessament de Ribera Sos per les Càbiles

Compromís demana davant Conselleria el cessament de Ribera Sos per les Càbiles

Els nacionalistes denuncien que el regidor va firmar un document als caçadors perquè entraren als vedats abans de l’hora permesa

Compromís per Sueca va denunciar davant la Generalitat Valenciana que, almenys des del 26 de novembre amb motiu de l’obertura dels tirades d’aus aquàtiques, està en vigor una diligència firmada pel regidor d’Agricultura, José Luis Ribera, que incitava a les persones que acudien a caçar al vedat de Sueca a saltar-se el toc de queda en donar-los permís per a circular entre les 4.00 i les 5.30 de la matinada, malgrat estar vigent l’orde decretada per les autoritats sanitàries que impedix, sense causa justificada, eixir entre les 22.00 i les 6.00 del matí. El salconduit expedit per a autoritzar als caçadors a ignorar estes restriccions porta la firma del mateix regidor, per la qual cosa la coalició reclama la dimissió per la seua “irresponsabilitat manifesta”.

La coalició valencianista considera la diligència subscrita per l’edil d’Agricultura suecà “una greu infracció de la llei en vigor, que invadix competències que no són municipals permetent una mobilitat excessiva per a realitzar una activitat que en absolut és necessària i imprescindible en estos temps de pandèmia”. Els aficionats que anaven a participar enguany en la tradicional caça d’ànecs en els arrossars del parc natural de l’Albufera s’havien queixat que el toc de queda limitava l’horari d’accés al vedat i complicava la preparació de l’activitat cinegètica.

Per a Ribera, tot respon a “una campanya de desprestigi contra el col·lectiu de caçadors, i contra este regidor, per part de Compromís, per a qui determinades tradicions de la ciutat no tenen cabuda”.  

José Luis Ribera va voler deixar clar que l’única intenció que s’havia perseguit havia sigut “donar-li solució a un problema que s’havia presentat. Evidentment, amb la meua formació jurídica, no se m’ocorre signar un document sense que prèviament estiga avalat pel personal tècnic que ha de fer-ho. Després d’estudiar la legislació sobre este tema, es va comprovar que existia una excepció a la qual es podia recórrer per a solucionar un problema. Aleshores, es va determinar, després de l’aprovació per part dels tècnics i de la Junta de Tirades, redactar un document personalitzat perquè el rematant poguera desplaçar-se, única i exclusivament, des del seu domicili al lloc del vedat assignat, no perquè es poguera circular lliurement”.  

Els motius per a recórrer a esta excepció de la normativa, assenyala Ribera, són varis: “en primer lloc, evitar haver de retornar tots els diners recaptats en la subhasta de replaces, amb el consegüent acomiadament de les 25 persones contractades per a la campanya. A més, hauria suposat haver de desmuntar un espai mediambiental importantíssim per al parc natural, ja que, si no hi ha tirades, no té sentit tindre el vedat tancat. S’haurien d’obrir les barreres i deixar perdre l’espai, amb la consegüent pèrdua també de l’interés ornitològic per visitar el nostre terme, bé per a observar ocells o fotografiar-les”.  

Ribera insisteix que l’única intenció va ser trobar una solució a un problema, i que esta va ser recolzada pels tècnics, “si se’ns haguera dit que la normativa no ho permetia, no s’haguera signat res. Es tracta d’un document personalitzat, que es va redactar prèviament a la primera tirada, al novembre, perquè el toc de queda va ser posterior a la subhasta, i que només servia per a les huit tirades, no per a tota la temporada ni per a permetre saltar-se el confinament. És un document que hui dia ja no té cap efecte perquè era solament per a les 8 tirades i per a acudir a un lloc en concret”.

“Dividir a la ciutadania”

Finalment, José Luis Ribera lamenta que Compromís utilitze de nou al col·lectiu de caçadors, i a ell mateix, per a atacar; i que continuen actuant amb la finalitat de dividir a la ciutadania de Sueca. “El seu problema és que, totes les expectatives respecte a sous i càrrecs que es van fer la nit electoral, van resultar un fiasco, i encara no han pogut  assumir-ho. És un partit descentrat, en el qual alguns dels seus dirigents, afortunadament no tots, basen el seu treball d’oposició en la destrucció, a través d’informacions distorsionades i amb afany de confondre. Si algú hauria d’anar-se a casa, haurien de ser ells. Actuen buscant únicament el seu propi interés, encara que això supose passar per damunt d’algunes de les tradicions arrelades a la seua ciutat”. 

Més llegits