Dimarts, 9 març, 2021
Inici El Perelló El sector de la perruqueria i estètica demana una baixada de l’IVA

El sector de la perruqueria i estètica demana una baixada de l’IVA

El sector de la perruqueria, barberia i estètica ha alçat la veu per a exigir al Govern d’Espanya que reduïsca l’IVA del 21 al 10% perquè molts negocis podrien tancar i milers de persones perdrien el seu lloc de treball. Així ho han exigit des de les plataformes ‘Creer en nosotros’ i ‘Peluqueros Unidos de España’.

Per al sector, del qual formen part molts espais de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes, els negocis de la imatge personal es troben en una “situació crítica” i “ho estem dient a crits i no estem sent escoltats”.

Encara que el sector de la perruqueria i l’estètica fa anys que ve patint esta pressió fiscal, “ara hem de sumar les despeses per a aplicar els protocols contra la covid i la reducció dràstica de la facturació a conseqüència de la limitació d’aforament i de la falta d’esdeveniments socials”. Des de les plataformes assenyalen que “en el millor dels casos al 50% de facturació”.

I les previsions no són gens bones, asseguren. “El 58% no podrà sobreviure més de 6 mesos, es calcula que 27.000 salons dels 48.000 existents hauran de tancar i es perdran 75.000 llocs de treball en tota Espanya”.

Per això, els professionals d’este sector s’han unit en senyal de protesta i anuncien una mobilització per al dia 20 de gener en tota Espanya.

Des de les plataformes que recullen als professionals del sector de la imatge han recordat que l’IVA va pujar al 21% en 2012 i encara que el Govern els va reconéixer com a “sector essencial” durant la pandèmia, “van votar no a una proposta” que demanava reduir l’IVA del 21 al 10%.

Més llegits